[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Quint Cornifici el jove - Viquipèdia

Quint Cornifici el jove

De Viquipèdia

Quint Cornifici el jove (Quintus Cornificius) fou un cavaller i magistrat romà.

El 50 aC es va prometre amb la filla d'Aurèlia Orestil·la, la viuda de Catilina. El 48 aC era qüestor a les ordres de Juli Cèsar, i aquest el va enviar a Il·líria amb títol de propretor, i va reduir la província a l'obediència.

A l'any següent va tornar a Roma i fou premiat per Cèsar amb el títol d'àugur que va exercir el 46 aC. Va ser amic de [Ciceró].

El 45 aC va anar a Síria per vigilar al governador Cecili Bas i a l'any següent fou nomenat governador (44 aC) però va exercir molt poc el càrrec per la mort de Cèsar. Va governar llavors la província d'Àfrica (vella) per compte del senat contra Luci Calvisi Sabí i va continuar lleial al mateix partit al formar-se el triumvirat el 43 aC.

Va enviar tropes a Sext Pompeu i va donar protecció a aquells que havien estat proscrits pels triumvirs. Va refusar rendir la província a Tit Sexti, que governava la província veïna de l'Àfrica Nova per compte dels triumvirs. Encara que inicialment Cornifici va derrotar a Sexti, finalment aquest va guanyar la guerra i Cornifici va morir en batalla.

Se li atribueix l'obra "Rhetorica ad Herennium" però també podria correspondre a Luci Cornifici.