[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Qerqenna - Viquipèdia

Qerqenna

De Viquipèdia

Mapa
Mapa

Les Qerqenna (francès Kerkenah o Kerkennah; també Kerkenna) són dues illes de Tunísia, a la costa sud-est, part de la governació de Sfax.

Formen una delegació de la governació de Sfax el nom oficial de la qual (en francès) es Kerkennah.

Els grecs els deien Kerkina i els romans Cercina o Cercenna. Avui estan només poblades per uns centenars de pescadors, i per turistes i les persones al seu servei. Les dues illes són Gharbi i Chergui. Les bodes de les illes són molt acolorides. Les principals viles són Sidi Youssef (que forma el cap més occidental i proper a la costa tunisiana) i Mellita a Gharbi. A Chergui hi ha el complex turístic de Sidi Frej, a la costa que la separa de Gharbi, i diverses petites viles entre elles la de Chergui que dóna nom a l'illa.

L'extrem sud (Gharbi) forma el cap de Ras Es Semoun; a l'extrem est (nord-est) hi ha l'illa de Ghermedi; a l'extrem nord l'illa de Roumédia; i al nord-oest l'illa de Safnou. Constituexen una reserva natural de Tunísia.

El seu nom català és illes dels Quèrquens i van pertànyer a la senyoria de Gerba durant la dominació catalana (1285-1335)

Tunísia Illes de Tunísia Bandera de la Tunísia
illes: Qerqenna, Gharbi, Chergui, Roumédia, Safnou, Ghermedi, Djerba, Guetaïa el Gueblia, Guetaïet el Baharia, Jeliji, Kneïs, Djalita (La Galite), Zembra, Zembretta, Illes Kuriat, Illes Kingliar, El Kani, Bilou, Ile Plane