[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Perdiu roja - Viquipèdia

Perdiu roja

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Perdiu roja

Classificació científica
Regne: Animal
Fílum: Chordata
Classe: Aus
Ordre: Galliformes
Família: Phasianidae
Gènere: Alectoris
Espècie: A. rufa
Nom binomial
Alectoris rufa
(Linnaeus, 1758)

La perdiu roja (Alectoris rufa) és un ocell de fins 35 cm, ales i cua curtes, amb plomes a les parts superiors de color gris rogenc, galtes i gola blanques limitades per una franja negra, amb potes i el bec vermells. viu a la Península Ibèrica, al sud de França, al noroest d'Itàlia, al sud de la Gran Bretanya, a Còrsega i a les Balears (excepte a Formentera).

És un ocell propi de llocs oberts més aviat secs i de conreus de cereals. És sedentari i gregari, grups familiars, que vola de forma sorollosa i incapaç de fer recoreguts llargs. Fa una posta d'uns 20 ous en nius a terra i les cries (perdigons) mengen insectes mentre els adults s'alimenten de gra. És una de les peces de caça més apreciades i se'n fan moltes repoblacions que afecten la genètica de l'espècie.

La temporada de caça de la perdiu roja comença a mitjans d'octubre i acaba a mitjans de març. Normalment, per tirar en una perdiu s'utilitza el perdigó del 7 o del 6.

Distingim dos tipus de perdius, les de granja i les salvatges. Les salvatges aguanten molt i volen a una velocitat molt ràpida, però fent molt de soroll. També es diferencien perquè tenen les potes vermelles. Les de granja tenen les potes més roses i no volen tan ràpid. A més a més fan volades de curta distància, al contrari de les salvatges.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Perdiu roja
Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies