[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Parc Nacional Nahuel Huapi - Viquipèdia

Parc Nacional Nahuel Huapi

De Viquipèdia

Vista del Llac Nahuel Huapi des de l'Illa Victoria
Vista del Llac Nahuel Huapi des de l'Illa Victoria

El Parc i Reserva Nacional Nahuel Huapi s'estén per 712.160 ha entre les províncies del Neuquén i Río Negro, a Argentina.

El 1903 Francisco Pascasio Moreno va donar tres llegües (225.000 ha) per a la seva creació, la qual es va concretar el 1934, essent un dels primers parcs nacionals argentins.

Depèn de l'Administració de Parcs Nacionals i protegeix la flora i la fauna d'ambients ben diferenciats: l'altoandí, el bosc humit i l'estepa patagònica.

En ells s'observa una gran varietat d'arbres, principalment coníferes i fagàcies (pehuén, murtra, raulí, lahuán o làrix patagònic, lipaín o xiprer patagònic, maitén, lenga, coihue i ñire), arbusts com la nalca, el notro i plantes florals com l'amancay i la rosa mosqueta. Així mateix, hom troba animals propis de la zona, com l'huemul, el pudú, el puma, el culpeo, colo colo, huillín, el tucotuco patagònic i aus com el còndor, la gavina, el lloro anomenat "choroy", i el cauquén. Quant a l'animal que dóna nom a aquest parc, el jaguar -anomenat nawel en mapudungun- va ser exterminat abans dels anys 1930.

S'han aclimatat excel·lentment, des d'inicis del segle XX, exemplars de la fauna gran de la regió holàrtica, tals com el senglar, el cérvol vermell, el cérvol axis, el cérvol dama etc., introduïts amb finalitats cinegètiques.

Al parc hi ha llacs d'extraordinària bellesa; el llac Nahuel Huapi, del qual pren el nom, el Traful, el Falkner, el Gutiérrez, el Mascardi i el Guillelmo.

Altres atractius destacats són el Cerro Tronador, de 3.491 m, el nom del qual es deu al soroll produït pel despreniment de gel, el bosc de murtres de l'illa Victoria i la Vall Encantada.

[edita] Clima i relleu

La principal característica climàtica del clima d'aquest parc nacional és la disminució de les precipitacions d'oest en est, passant de 3.000 mm en el límit amb Xile fins a 600 mm a l'estepa patagònica. Aquestes estan concentrades a l'hivern, quan són freqüents les nevades. Les temperatures varien amb l'alçada, amb 2.200 m.s.n.m. com a límit de les neus perpètues. A 800m.s.n.m. la mitjana de les temperatures és de 8ºC, amb una mitjana de 15ºC el gener i 2ºC el juliol, amb extrems de 33ºC i -15ºC. El parc és travessat de nord en sud per la Serralada dels Andes, per la qual cosa el relleu és muntanyós. La muntanya mes alta del parc és el Cerro Tronador de 3.491 m. Són nombroses les valls en aquest sector de la serralada i s'observa una disminució de l'altura respecte a regions més al nord.

Coordenades: 41° 09′ 25″ S 71° 53′ 05″ O