[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Orlando Bloom - Viquipèdia

Orlando Bloom

De Viquipèdia

Icona de copyedit

Nota: L'article necessita algunes millores en el contingut o l'estil:

Redacció, contingut més clar
Orlando Bloom
Orlando Bloom

Orlando Jonathan Blanchard Bloom (Canterbury, Anglaterra 13 d'agost de 1977) és un actor anglès. Va adquirir la fama mundial gràcies al seu paper de Légolas en la trilogia El Senyor dels Anells i des de llavors és un actor molt cotitzat.

[edita] Biografia

La seva mare, Sonia Copeland, va néixer a Calcuta, a la Índia i el seu pare adoptiu, Harry Bloom, que era un advocat que va lluitar pels drets civils a Sud-Àfrica, va morir quan Orlando tenia 4 anys. Després de la seva mort, Orlando es va assabentar de que el seu pare biològic era Colin Stone, un vell amic de la família i guardaespatlles de la seva mare. Té una germana dos anys més gran que ell, Samantha Bloom, que és la seva consellera en temes de moda.

Als setze anys es va traslladar a Londres on va estudiar en importants acadèmies d'art dramàtic com el National Youth Theatre, la British American Drama Academy i la Guildhall School of Music and Drama, i mentre estudiava, feia aparicions en obres londinenques i sèries britàniques per a la televisió com Casualty (1986), Midsomer Murders (1997) i Smack the Pony (1999).

La seva primera aparició a la pantalla gran fou l'any 1997, amb un petit paper en la peŀlícula Wilde, la biografia d'Oscar Wilde realitzada per Brian Gilbert. L'any 1998 va patir un greu accident a la Guildhall School of Music and Drama, on va caure per la finestra d'un tercer pis lesionant-se l'esquena. Els metges li van diagnosticar una paràlisi però al cap de dotze dies va poder sortir de l'hospital tot caminant.

L'any 2001 participa a Black Hawk Down, de Ridley Scott, que més endavant li va donar el paper de protagonista en la peŀlícula Kingdom of Heaven. Però el seu gran primer èxit com a actor va ser fent de Légolas en la trilogia de El Senyor dels Anells.

Orlando és un apassionat dels esports de risc i practica continuament ponting, snow board, surf i paracaigudisme. Aquesta passió l'ha portat a lesionar-se continuament entre altres indrets al nas, les costelles, les dues cames, un braç i el cap. En una filmació es va trobar el seu gran amic Sidi, el gos d'Orlando.

Tot i la seva curta carrera, té a la butxaca més d'una quinzena de peŀlícules. A l'estrena de Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, Orlando Bloom va poder trobar a dues de les estrelles més famoses del gènere juvenil del moment, els germans Lans i Drake Erlans, que des de feia temps tenia la curiositat de conèixer.

[edita] Filmografia


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Orlando Bloom