[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nuditisme - Viquipèdia

Nuditisme

De Viquipèdia

El nuditisme és un moviment d'opinió, sorgit a Catalunya, que està a favor de la lliure opció humana quant a l'ús de vestits o indumentàries, inclosa la nuesa. Les persones nuditistes són en realitat nudovestidistes i consideren que ningú no pot exigir a altres que es vesteixin, que es despullin o que es vesteixin d'una manera determinada, perquè només cada persona pot decidir per sí mateixa respecte de l'ús d'induments o de la seva nuesa. També consideren que la discriminació que pateix la nuditat humana en la cultura cristiano-occidental està basada en la repressió de la sexualitat i en la imposició de costums basades en un determinat patró moral. El nuditisme lluita per la tolerància i el respecte vers la diversitat de la indumentària i la nuditat humanes, fins i tot la intracultural. També consideren que el sentiment de pudor vigent en la nostra societat és una qüestió cultural, no universal. El pudor que cal sentir culturalment en l'edat adulta s'educa des de la infància amb actituds, mirades, càstigs i frases repressives.

La idea es diferencia del naturisme i del nudisme pel fet que no té una relació amb tipus de dieta, salut ni natura, així com en que no s'exigeix en cap cas de mantenir-se amb roba o sense. D'aquesta manera s'afavoreix que grups de persones tolerants puguin compartir un mateix espai, per exemple la platja, sense exigències prèvies respecte de la nuesa o l'ús de vestits o altres induments. Els nuditistes no toleren cap discriminació. Afirmen que qualsevol lloc anomenat "nudista" o "naturista" no passa de ser una mena de gueto, perquè és on es permet o s'obliga d'estar-s'hi en nuesa i, en canvi, es foragita la nuesa d'altres llocs.

Estan en contra de la idea de platja nudista, naturista o tèxtil, ja que entenen que totes han de ser simplement lliures, respecte de la decisió individual d'usar o no alguna peça de bany. Així cada persona pot gaudir-les com més li plagui. Només cal que hi hagi un autèntic respecte mutu i que tothom respecti els drets de les altres persones. De fet la legislació espanyola no castiga la nuesa en cap lloc públic, ja que va ser despenalitzat allò que s'anomenava escàndol públic que fou el que s'aplicava a la nuditat en un espai públic.

[edita] Articles relacionats

[edita] Enllaç extern