[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Norman Foster Ramsey - Viquipèdia

Norman Foster Ramsey

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre un físic. Per a altres significats, vegeu «Norman Foster».
Premi Nobel
Premi Nobel de Física
(1989)

Norman Foster Ramsey (Washington D.C., EUA 1915) és un físic i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Física l'any 1989.

[edita] Biografia

Va néixer el 27 d'agost de 1915 al districte federal nord-americà de Washington. Va estudiar física a la Universitat de Columbia, on es va llicenciar el 1935 i doctorar el 1940. El 1942 fou professor associat a la Universitat de Columbia i l'any 1947 fou nomenat professor titular de la Universitat de Harvard.

[edita] Recerca científica

Assessor de física al govern nord-americà durant la Segona Guerra Mundial , va participar en els projectes d'energia atòmica al Laboratori de Los Alamos entre 1943 i 1945 i al Laboratori Nacional Brookhaven entre 1946 i 1947.

La recerca científica de Ramsey va permetre amidar les petites oscil·lacions dels camps magnètics, mesuraments que no només van aportar un avanç important en la física teòrica, sinó que també van subministrar les bases per a la construcció de moderns rellotges atòmics.

El 1989 fou guardonat amb el Premi Nobel de Física per les seves investigacions sobre mètodes oscilatoris que han estat usats en l'elaboració de rellotge atòmics. El premi fou compartit amb Hans G. Dehmelt i Wolfgang Paul, tot i que aquests últims pel desenvolupament de l'ion trap.

A més d'ocupar importants tasques d'assessorament al govern nord-americà al llarg de la seva carrera ha assessorat agències com l'OTAN i la Comissió d'Energia Atòmica dels Estats Units.

[edita] Enllaços externs