[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nairobi - Viquipèdia

Nairobi

De Viquipèdia

Coordenades: 1° 16, S° 36

Aquest article tracta sobre la ciutat africana. Per a altres significats, vegeu «riu Nairobi».
Nairobi
Nairobi
Bandera de Nairobi
(En detall)
Localització
Vista de Nairobi
Vista de Nairobi
Estat
• Província
Kenya
Província de Nairobi
Predom. ling. Anglès i suahili
Superfície 684 km²
Altitud 1,161 m
Població (2007)
  • Densitat
2.940.911 hab.4230
Coordenades 1° 17′ 0″ S 36° 49′ 0″ ECoordenades: 1° 17′ 0″ S 36° 49′ 0″ E
Formació
Fundació
 
1899
Web

Nairobi és la capital de la República de Kenya. Està situada en l'interior d'aquest país africà, a uns 1.661 m d'altura. És la major ciutat del país i a més la capital de la província de Nairobi. La seva població estimada l'any 2007 és de 2.940.911 habitants. Les llengües més parlades en la ciutat són l'anglès i el suahili. El nom "Nairobi" procedeix de l'expressió maasai Ewaso Nyirobi, que significa "aigües fresques".

[edita] Història

Va ser fundada al 1899 pels britànics, com una ciutat en la línia de ferrocarril entre Mombasa i Kampala, en el llac Victòria. El nom de la ciutat prové d'un riu proper del mateix nom que la ciutat (riu Nairobi). A causa de la seva ubicació als peus de les primeres muntanyes del Rift Valley, es va establir en ella el centre d'operacions per a la construcció del ferrocarril a través d'ell, creixent així fins a convertir-se en una petita ciutat.

En 1905 va ser declarada capital del Protectorat Britànic d'Àfrica Oriental. En aquesta època els immigrants indis van crear el bazar, que es va convertir en el principal mercat agrícola de la zona. La ciutat va créixer fins a aconseguir el rang de ciutat en 1954. Després de la independència del país en 1963, va ser declarada capital del mateix.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Nairobi


Bandera de Kenya Subdivisió administrativa de Kenya Portal:Kenya
Províncies
Província Central - Província Costanera - Província de Nairobi - Província del Nord-est - Província de Nyanza - Província Oriental - Província Occidental - Província de Rift Valley
Districtes - Divisions
Ciutats de Kenya
Baragoi - Bungoma - Busia - Eldoret - Embu - Garissa - Hola - Homa Bay - Isiolo - Kajiado - Kakamega - Kapenguria - Kericho - Kiambu - Kilifi - Kisii - Kisumu - Kitale - Kitui - Limuru - Lodwar - Lokichoggio - Loyangalani - Lamu - Machakos - Malindi - Mandera - Maralal - Marsabit - Meru - Mombasa -Moyale - Mumias - Muranga - Nairobi - Naivasha - Nakuru - Namanga - Nanyuki - Narok - Nyahururu - Nyeri - Ruiru - Thika - Voi - Wajir - Webuye - Wundanyi