[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Montserrat Torrent i Serra - Viquipèdia

Montserrat Torrent i Serra

De Viquipèdia

Montserrat Torrent i Serra ( Barcelona 1926 ) és una organista catalana.

[edita] Biografia

Va néixer el 1926 a la ciutat de Barcelona. De ben joveneta inicià la seva formació musical vers el piano sota la direcció de la seva mare, deixeble d'Enric Granados. Va iniciar els seus estudis a l'Escola Marshall i els finalitzà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Posteriorment amplià els seus estudis a París i Siena.

[edita] Activitat musical

Nomenada catedràtica d'orgue del Conservatori Municipal de Barcelona, inicià la seva activitat docent i concertística realitzant un bon nombre de concerts arreu d'Europa, Nordamèrica i Sudamèrica, amb interés especial en la recuperació de l'orgue com a instrument musical popular.

Ha obtingut nombrosos premis i reconeixements, entre ells la Creu de Sant Jordi l'any 1995, el Premi Nacional de Música l'any 1996 i la Medalla Francesc Macià l'any 2001, atorgats els tres pel govern de la Generalitat de Catalunya. Així mateix ha rebut la Medalla de Plata al Mèrit Artístic de Belles Arts del Ministeri de Cultura d'Espanya l'any 1996, la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona el 1997 i la Medalla del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid.

[edita] Enllaços externs