[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Monticle de Kościuszko - Viquipèdia

Monticle de Kościuszko

De Viquipèdia

Vista aèrea de la fortalesa de Kościuszko amb el monticle al centre. 1915
Vista aèrea de la fortalesa de Kościuszko amb el monticle al centre. 1915

El monticle de Kościuszko és un petit turó artificial de forma cònica a Cracòvia que es va alçar el 1820 per retre homenatge a Tadeusz Kościuszko (1746-1817), heroi nacional polonès que va participar en la guerra de la independència nord-americana i va lluitar per la seva pàtria contra russos i prussians. A través d'un camí en espiral s'arriba al cim, des d'on es gaudeix d'una panoràmica fabulosa del Vístula, el turó de Wawel i de la Basílica de Santa Maria.

El monticle s'amuntegava sobre el turó de Bronisawa entre els anys 1820 i 1823. 30 anys més tard les autoritats austríaques convertien la ciutat en una fortalesa, aixecant un fort que envoltava el turó. S'arribà però a un acord amb les autoritats militars, segons el qual hi havia un accés lliure a la tomba de Kościuszko de l'alba fins a la posta de sol. El fort tenia una forma exagonal que envoltava el monticle situat en el centre.

Frontalment, constava de tres enormes bastions i dos caponiers entre ells. Al costat dels bastions s'hi afegien els refugis. La part més monumental eren les grans casernes situades al darrere del fort. El fort era un punt d'observació ideal i des dels seus baluards es podia bombardejar la vall del Vístula. Després de la Segona Guerra Mundial es va prendre la decissió d'enderrocar-lo, només quedant la part no defensiva que s'aprofità per construir un hotel.