[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mont de les Oliveres - Viquipèdia

Mont de les Oliveres

De Viquipèdia

Vista panoràmica de Jerusalem, des del Mont de les Oliveres
Vista panoràmica de Jerusalem, des del Mont de les Oliveres

El Mont de les Oliveres Coordenades: 31° 47′ 00″ N 35° 15′ 03″ E lloc ubicat en la vall de Kidrón, al est de Jerusalem. Segons la Bíblia, Jesús realitzava sovint les seves oracions, i fou el lloc a on va ser arrestat.

El Mont de les Oliveres es considerat un dels llocs més sagrats de la Terra Santa. Allà estan ubicades les Esglésies de Getsemaní, Pater Noster i Dominus Flevit.

El Mont de les Oliveres pren el seu nom de les oliveres mil·lenàries que hi ha a la muntanya. Als peus hi han els Jardins de Getsemaní, a on Jesús sospedrar a Jerusalem, segon la tradició. Es el lloc de molts fets bíblics importants. Els soldats romans de la Dècima Legió acamparen en el Mont durant el setge a Jerusalem l'any 70 dC, que portà a la destrucció de la ciutat.

En el Llibre de Zacaries, el Mont de les Oliveres apareix identificat com el lloc des de on Déu començarà a redimir als morts al final dels temps. Per aquesta raó, els jueus sempre han intentat ser enterrats en la muntanya, i des de els temps bíblics fins ara ha servit de cementeri pels jueus de Jerusalem. Hi ha aproximadament 150.000 tombes, incloent-hi les de figures famoses com Zacaries (que profetitzà allà), Yad Avshalom i molts rabins des de el segle XV al XX, incloent-hi a Abraham Isaac Kook, el primer rabí cap Ashkenazi d' Israel.

El Mont de les Oliveres va sofrí greus danys quan fou ocupada per Jordània entre la guerra àrab-israelítica de 1948 i 1967, els jordans van fer servir les tombes del cementeri per construir carreteres i latrines per el exercit, incloent-hi làpides de més de mil anys d'antiguitat. Després de la Guerra dels Sis Dies, els israelites repatriaren laboriosament tantes làpides com els fou possible.

La moderna barriada de A-Tur es troba en el cim de la muntanya.