[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mont Kongō - Viquipèdia

Mont Kongō

De Viquipèdia

Mont Kongō
Falta una foto !!!

Aquest article necessita d'una foto per a il·lustrar-lo. Si en coneixeu cap de llicència lliure o en teniu una de vostra, la podeu penjar a commons i enllaçar-la aquí.


Elevació: 1.125 metres
Latitud: 34º 25' 01" N
Longitud: 135° 40′ 38" E
Ubicació: Japó
Primer ascens:
Ruta més fàcil:

El Mont Kongō (en japonès, Kongōsan 金剛山) és una muntanya situada en l'antiga província japonesa d'Izumi, en el sud-oest de l'actual prefectura d'Osaka. És a prop del Mont Katsuragi.

Hom pot ascendir a la muntanya des de Chihayaakasaka amb el telefèric Kongōsan Rōpuwei (金剛山ロープウェイ en japonès), de propietat municipal. Obert el 1966, recorre una alçada vertical de 267 metres en un recorregut d'1,3 km.

[edita] Usos del nom Kongō

En l'armada japonesa és costum batejar els vaixells de guerra amb noms de muntanyes, i el d'aquesta l'han dut la corbeta Kongō (1877), el cuirassat Kongō (1912) i la classe que aquest encapçalà (compresa pel Kongō, el Hiei, el Kirishima i el Haruna), i l'actual destructor Kongō (DDG-173), que també denomina la seva classe (Kongō, Kirishima, Myōkō i Chōkai).

També ha donat nom a dues espècies, una de vegetal, el bambú Pleioblastus kongosanensis i una d'animal, el dípter Eumerus kongosanensis.

[edita] Enllaços

Coordenades: 34° 25′ 1.18″ N 135° 40′ 38.34″ E