[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Moianès - Viquipèdia

Moianès

De Viquipèdia

El Moianès és una comarca de caràcter natural, lligada a l'altiplà del mateix nom. Situada entre les comarques del Bages, Osona i el Vallès Oriental, engloba 10 poblacions: Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Quirze Safaja, Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló, L'Estany, Granera i Collsuspina. El gentilici és "moianesenc", "moianesenca".

Els habitants del moianès han desitjat tradicionalment que se'ls considerés comarca administrativa, amb capital a Moià; però en la divisió comarcal de 1936, i en les reformes posteriors de 1988 i 1991, no es va donar aquest rang al moianès. En l'«Informe sobre la revisió del model d'organització territorial de Catalunya» (2001), conegut com l'Informe Roca, és una de les sis noves comarques proposades.


Catalunya
Aquest article sobre Catalunya és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.