[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Modona - Viquipèdia

Modona

De Viquipèdia

Per la ciutat de Methone a Macedònia, vegeu Methone

Modona (Methone Μεθώνη o Μοθώνη) coneguda també com Modon, modern grec Methoni, es una ciutat del extrem sud-oest de Messènia amb un excel·lent port enfront l'illa de Sapienza, del grup de les Oenussae.

Methone fou la ciutat que Homer esmenta com Pedasos, una de les set ciutat que Agamenó va oferir a Aquil·les. L'heroïna epònima Methone es anomenada la filla d'Oeneos, l'home del vi.

Apareix esmentada a les guerres messèniques. A la segona guerra messènica Methone i Pilos foren les úniques ciutats que les messenis encara dominaven quant es van retirar a la fortalesa d'Eira. Al final de la guerra els espartans la van cedir als habitants de Nàuplia que havien estat expulsats de la seva ciutat per Argos.

El 431 aC fou atacada pels atenenc però foren rebutjats per Bràsides.

El 371 aC quant es va restablir la independència de Messènia, els habitants de la ciutat, tot i no ser messenis, van poder restar allí.

Fou atacada per pirates il·liris al segle II aC.

Una mica abans de la batalla d'Àccium, la ciutat, que havia estat fortificada per Marc Antoni, fou ocupada per Agripa després d'un setge. Allí va trobar al ex rei Bogud II de Mauritània al que va fer matar.

Trajà la va reconèixer com a ciutat lliure.

Va romandre en poder de l'Imperi Roma i l'Imperi Bizantí. Els bizantins la van fortificar el segle VII. La van conservar fins el 1124 quan s'hi van establir els venecians, però jurídicament va romandre bizantina fins que la possessió els hi fou reconeguda als venecians el 1206 per l'Imperi Llatí.

La ciutat es va utilitzar com a base naval i centre de transit pels peregrins a Terra Santa, negoci que va quedar en mans de l'estat venecià el 1227. El 1499 fou assetjada i ocupada pels otomans que la van retenir fins que Morosini la va recuperar pels venecians el 1686. Els venecians l'anomenaven "els ulls de Venècia".

El 1715 va tornar als otomans que la van conservar fins el 1828 en que va passar als grecs dirigits pel general francès Maison, als que fou reconeguda el 1830.