[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Miquel Milà i Sagnier - Viquipèdia

Miquel Milà i Sagnier

De Viquipèdia

Miquel Milà i Sagnier (Barcelona, 1931) és un dissenyador industrial i interiorista català.

Inicià la seva carrera com a Interiorista juntament amb els arquitectes Alfons Milà i Sagnier i Federico Correa. Fundador de l'empresa Tramo juntament amb Ribas Barangé i Pérez Ullibarri, d’on sorgiran algunes de les làmpades més reconegudes del dissenyador, com ara la TMC o la TMM.

Més endavant muntarà el seu propi estudi de disseny, des d’on treballà en multitud de projectes. Cofundador de l'ADIFAD, juntament amb André Ricard, Antoni de Moragas, Oriol Bohigas, Cases, Pellicer i Rafael Marquina. En fou un membre actiu.

Considerat com un dissenyador pre-industrial, la seva òptica del disseny l’apropa més a la figura de l'artesà, cuidant la feina, controlant els diferents processos i corregint errors treballant maquetes i prototips.

Guanyador de diversos premis entre ells, diversos deltes d’or i de plata, el premi APECMO i el Good Industrial Design. L’any 1987 rebé el Premio Nacional de Diseño i el 1993 la Creu de Sant Jordi.

A part dels ja citats TMC de 1958 i la TMM de 1961, destaquen la làmpada Cesta (1964), la Manila, la M68 (1968) o més recentment la maneta de porta per a FSB, el cendrer paraigüer Tomba’l, el banc Neoromàntic (1995), el Neoliviano (2000) o el Neocombo (2002).