[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mikhaïl Kalàixnikov - Viquipèdia

Mikhaïl Kalàixnikov

De Viquipèdia

Mikhail Timofeevich Kalashnikov (Михаи́л Тимофе́евич Кала́шников), va néixer el (10 de novembre de 1919) a la ciutat de Kurya, URSS, al nord de Sibèria, fill de camperols.

Després de graduar-se a l'escola secundària, Mikhail va treballar al dipòsit de Matai del ferrocarril Turkistan-Sibèria fins al 1938, quan va ingressar a l'Exèrcit Roig.

A l'exèrcit, va entrar a l'escola de mecànics de tancs, lloc on va dissenyar diversos aparells que complementaven els tancs, com ara un comptador de distàncies que mesurava l'espai recorregut.

Al 1941, el general Zhukov va destinar a Kalashnikov a Leningrad (ara Sant Petersburg) per a millorar els tancs en ús amb els seus invents. Va ser en aquest moment quan Kalashnikov va haver de dirigir un tanc contra els nazis durant diverses batalles fins que a l'octubre va ser ferit per una bomba. A l'hospital va començar a pensar en una nova arma basant-se en les queixes dels seus companys sobre les antiquades carabines soviètiques.

En sortir de l'hospital al 1942, Mikhail fou immediatament al taller dels tancs, on va començar a fabricar els seus dissenys. Aquest nou disseny va cridar l'atenció dels seus superiors i el van traslladar a l'institut d'aviació de Moscou per a treballar amb més recursos.

Al 1944, Mikhail ja tenia finalitzada una carabina de foc ràpid. Però ell va continuar perfeccionant el disseny mentre que l'exèrcit el provava. Al 1947, el seu disseny final era l'AK-47 (Hugo Schmeisser) que va esdevenir el fusell estàndard de l'exèrcit roig. En reconeixement de la seva aportació, va ser condecorat en concessió de l'Ordre d'Stalin de Primera Classe.

Va arribar a ser dissenyador general d'armes, però cap dels seus invents va impactar tant com l'AK-47.

Al 1971, va guanyar el grau de coronel, amb un doctorat honorari de la ciència de l'enginyeria i l' Ordre de la Bandera Roja del Treball, l'Ordre de la Guerra Patriòtica de primera classe i l'orde de l'Estrella Roja.

Al 1994, va ésser ascendit a general major i l'ordre de serveis distingits a la Mare Pàtria. Mentre encara treballava com a principal dissenyador a la planta d'enginyeria de Izhmash de l'exèrcit rus a Izhevsk.

Al 2004, va treure al mercat el vodka Kalashnikov amb una concentració d'alcohol del 41%, un 1% més que la majoria dels vodkas russos.

[edita] Enllaços externs