[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mevasseret Tsiyyon - Viquipèdia

Mevasseret Tsiyyon

De Viquipèdia

מבשרת ציון (he) / شقة من اجلبيع ف (ar)
Mevasseret Tsiyyon / Mevaseret Zion
Localització
Districte
• Subdistricte
Jerusalem
Jerusalem
Superfície 7 km²
Altitud 623 m
Població (2004)
  • Densitat
21.700 hab.
3.100 hab/km²
Coordenades 31° 48′ 00″ N 35° 08′ 60″ ECoordenades: 31° 48′ 00″ N 35° 08′ 60″ E
Tipus de municipi Consell local
Web

Mevasseret Tsiyyon és una població israeliana situada a deu quilòmetres a l'est de Jerusalem, a tocar de l'autopista de Tel Aviv.

El municipi sorgeix de la unió de dos municipis: Maoz Zion, fundada el 1951 per immigrants de l'Irak, el Kurdistan, l'Iran i l'Àfrica del Nord, i Mevasseret Jerusalem, fundada el 1956 per immigrants de l'Àfrica del Nord. El nom resultant de la unió és Mevasseret Zion, que significa la missatgera de Sió, i s'agafà de la Bíblia (Isaïes 40,9). El centre del municipi unificat és de nova construcció, i al centre comercial Harel Mall s'hi pot trobar el primer McDonald's caixer.

La ciutat també és la seu de les ambaixades del Paraguai i de Bolívia.

La muntanya del Castell propera a Maoz Zion i les rodalies van ser escenari d'una de les grans batalles de la Guerra araboisraeliana de 1948.

[edita] Kehilat Mevasseret Zion

A la ciutat hi ha la Kehilat Mevasseret Zion (en hebreu, קהילת מבשרת ציון, comunitat de Mevasseret Tsiyyon), una comunitat reformista jueva creada el 1991 per cinc famílies de la localitat. Un dels principis bàsics és la participació igualitària de la dona en tots els aspectes de la religió. També col·laboren en l'acolliment d'immigrants que fan alià provinents d'Etiòpia i Bòsnia. Com que són una comunitat jueva no ortodoxa, no reben cap ajut de l'estat d'Israel.

Com a rabí del grup treballa Maya Leibovitch, la primera dona que fou ordenada rabina. Entre 150 i 200 famílies formen actualment part de la comunitat, que es reuneix una escola primària local.