[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Meningitis - Viquipèdia

Meningitis

De Viquipèdia

Característiques i tipus

Viquipèdia:Avís mèdic
AVÍS MÈDIC   

La meningitis és la inflamació de les meninges. La meningitis es presenta amb un síndrome, en general aguda, constituida per intensos mals de cap, rigidesa de clatell i raquis, restrenyiment, vòmits de tipus cerebral (sense nàusees), pols lent, etc.(no sempre se´n troba el quadre complet). A més, el líquid cefaloraquidi és hipertens i presenta modificacions en l´aspecte (tot i que tambe hi ha meningitis amb líquid aparentment normal) i en la composició (augment de proteïnes, cèl·lules, presència del germen causal, etc.), que són més o menys típiques dels diferents tipus de meningitis. Segons l´agent causal, es classifiquen en bacterianes (tuberculosa, meningococcica), víriques, toxial·lèrgiques, com les que es presenten en els urèmics, infeccions generals, etc. i físiques. Cal destacar, per la seva freqüència:

  • Meningitis meningococcica o cerebrospinal epidèrmica: és una meningitis supurada, l´ocasiona el meningococ, i és particularment freqüent en els infants i durant les èpoques fredes, la seva aparició és sovint epidèmica, i en aquest cas abunden els portadors sans, que allotgen els germens a la faringe, i es fa necessària una quimioprofilaxi col·lectiva. Es caracteritza per la presentació brusca, de vegades precedida d´una rinofaringitis, seguida d´una ràpida i greu evolució.
  • Meningitis tuberculosa: és originada per la invasió dels espais subaracnoides per part del bacil de Koch, procedent d´altres focus tuberculosos de l´organisme. Les lesions són més intenses en les meninges toves (leptomeninges) de l'encèfal i la medul·la que en el teixit nerviós continu, encara que també aquest en resta afectat. Comença d´una forma insidiosa, amb un període més o menys llarg d´un vague malestar general, fins que es presenta de manera brusca i intensa el quadre meningi descrit. Tanmateix, s´observa amb més freqüència una simptomatologia molt mes precisa localització del procés.
  • Meningitis virica: és, generalment, més benigna que la bacteriana i causada per diversos virus, com els enterovirus i els poliovirus.

[edita] Llocs d'interès