[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mel Ramos - Viquipèdia

Mel Ramos

De Viquipèdia

Mel Ramos és un pintor nord-americà que va néixer a Sacramento el 1935. Integrant de l' Art pop nord-americà dels anys 60.

Devant del grup de Nova York format per Andy Warhol, Roy Lichtenstein i altres, Ramos treballa a Califòrnia, el que va a influir en el seu treball: mostra una sensibilitat diferent a la dels autors de la costa est. Influït en els seus inicis per de Kooning, es va allunyar més tard de l'expressionisme abstracte.

Cap a 1962 comença una sèrie de superherois trets de les vinyetes del món del còmic. Recrea heroïnes com Wonder Woman, Phantom Lady o Sheena, de les historietas que llegia en la seva joventut. La seva primera exposició individual, a la Galeria Bianchini de Nova York, data de 1964.

Des de mitjans dels 60 desenvolupa un tipus d'iconografia que combina nus femenins idealitzats (pin-ups) amb anuncis de marques de productes de gran consum, amb tot el cromatisme del Pop art. Ramos és un dels primers artistes del segle XX que incorporen l'art comercial en el seu vocabulari formal, i actualment és un dels pocs representants vius del PopArt nord-americà.