[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Medina del Campo - Viquipèdia

Medina del Campo

De Viquipèdia

Medina del Campo
Escut de Medina del Campo Bandera de Medina del Campo
(En detall) (En detall)
Localització

Municipi de Castella i Lleó
Vista Panoràmica del Castell de La Mota
Vista Panoràmica del Castell de La Mota
Estat
• CCAA
• Província
• Comarca
Espanya Espanya
Castella i Lleó Castella i Lleó
Província de Valladolid
Tierra de Medina
Gentilici lagunense
Superfície 153,27 km²
Altitud 721 m
Població (2007)
  • Densitat
20.832 hab.
135,92 hab/km²
Coordenades 41° 18′ N, 4° 55′ OCoordenades: 41° 18′ N, 4° 55′ O
Dirigents:
• Alcalde:

Crescencio Martín Pascual(PP)
Codi postal 47400
Web

Medina del Campo, poble espanyol d'origen preromà, a la comunitat autònoma de Castella-Lleó, a la província de Valladolid.

[edita] Situació, demografia i economia

Situada al sud-oest de la província de Valladolid, a 45 kilòmetres de la capital. Medina del Campo es troba a 721 mètres sobre el nivell del mar, a la vora del riu Zapardiel estenent-se el seu terme municipal sobre 153 km².

Les activitats econòmiques més destacables són l'agricultura, la indústria del moble i el comerç. En aquest últim apartat, cal destacar el mercat de bestiars que se celebra els diumenges i la particularitat que el comerç tanca els dijous i obre els diumenges al matí per a així donar servei als habitants de la comarca.

[edita] Clima, vegetació i fauna

De clima mediterrani continentalitzat, amb una temperatura mitja anual de 11'6º C i una oscil·lació anual de 18'4º C, és sec (392 mm/m² a l'any de precipitació) amb hiverns llargs i freds i estius curts i calorosos. El paisatge de la comarca de Medina del Campo està dominat per les suaus ondulacions en les quals es situen els cultius de cereal i les pinedes amb alguns rierols d'escàs o nul cabal, com el riu Zapardiel, que creua la ciutat. La vegetació silvestre sobreviu en zones ermes, llindars i cunetes, amb un curt cicle vital, destinat a produir un gran nombre de llavors; per això, en els mesos de primavera, els camps gaudeixen d'una fugaç explosió de colors, que a l'estiu es torna grogosa palla.

La comarca acull nombrosos animals de petita grandària: gran varietat d'insectes, rèptils, petits rosegadors, llebres, guineus, perdius, cigonyes i les escasses però benvolgudes avitardes. Esquitxant el paisatge, des de tardor, apareixen petits estanys que, si bé, poden semblar de grandària insignificant, són fonamentals per a la vida silvestre i per a la ramaderia extensiva. Alguns d'aquests petits estanys arriben a convertir-se en llocs d'hivernada d'aus migratòries com gansos, grulles i altres aus aquàtiques.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Medina del Campo