[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Meddle - Viquipèdia

Meddle

De Viquipèdia

Meddle és el setè disc del grup britànic de rock progressiu Pink Floyd, que va aparèixer el 1971. Aquest àlbum marca un trencament amb tota la producció anterior ja que entra de ple al rock progressiu i s'abandona el rock psicodèlic i simfònic. A partir d'aquest disc el rock progressiu serà el so dominant del grup.

Taula de continguts

[edita] Història

Es va enregistrat durant la gira Atom Heart Mother, amb la voluntat de trobar un so nou, amb la voluntat de canvi radical.

El disc s'obre amb [One Of These Days] tema instrumental que es basa en sons greus i una guitarra distorsionada. En aquests disc se sent a Nick Mason que diu One of these days, I'm going to cut you into little pieces (un d'aquests dies et tallaré a bocins). En origen el tema era més llarg i va ser retallat.

A continuació hi ha A Pillow Of Winds i Fearless, on se sent, al final, com els aficionats del Liverpool cantar el You'll Never Walk Alone.

San Tropez i Seamus, aquest últim és un tema de blues on s'escolta el gos del mateix nom bordar. Originalment Seamus es deia Mademoiselle Nobs i amb aquest nom es va titular la peça que van tocar en el show de Pompeia.

L'últim tema és Echoes, tema molt extens, de resultes de la combinació de 36 fragments independents que foren reinterpretats i editats per donar la peça final. Entre els noms que es coneixen que van formar aquest tema tenim: Nothing: Parts One To Thirty Six, We Won The Double i Return Of The Son Of Nothing.

[edita] Enregistrament i edició

El disc fou enregistrat entre gener i agost de 1971 als estudis Abbey Road, Air Studios i Morgan Sound Studios. Els enginyers de so foren [[Peter Brown i John Leckie als Abbey i Air, mentre que als estudis Morgan foren Rob Black i Roger Quested. Com que es necessitaven 16 canals d'enregistrament es va haver de recórrer a altres estudis perquè els Abbey no tenien aquesta tecnologia. Es va fer una mescla quadrofònica que no ha estat mai editada.

El disc es va editar el 30 d'octubre de 1973 als Estats Units a través de la discogràfica Harvest/Capitol i el 5 de novembre va sortir al Regne Unit amb el segell Harvest/EMI. Va arribar al número 3 de les llistes britàniques i fou certificat disc d'or el 1973 i doble disc de platí el 1994. El 1984 es va treure una edició remasteritzada en vinil d'alta qualitat i cassette i el 1992 es va treure la versió remasteritzada digitalment en disc comptacte.

[edita] Llista de temes

  1. One Of These Days (Mason, Gilmour, Waters, Wright) 5:56
  2. A Pillow Of Winds (Gilmour, Waters) 5:13
  3. Fearless (Gilmour, Waters) 6:08
  4. San Tropez (Waters) 3:43
  5. Seamus (Mason, Gilmour, Waters, Wright) 2:15
  6. Echoes (Mason, Gilmour, Waters, Wright) 23:39

[edita] Crèdits

[edita] Músics

[edita] Altres crèdits

  • Fearless inclou un fragment del tema You'll never walk alone himne del Liverpool FC compost per Rodgers Hammerstein II.
  • Seamus era el gos d'Steve Marriot) i borda en el tema del mateix nom.

[edita] Producció

  • Producció artística: Pink Floyd.
  • Enginyers d'àudio: Peter Bown, John Leckie, (Abbey Road i Air studios); Rob Black iRoger Quested (Morgan Studios).
  • Caràtula: Hipgnosis.
  • Fotografia adicional: Bob Dowling.

[edita] Edició en disc compacte