[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Medalla del Rei de Sud-àfrica 1901-1902 - Viquipèdia

Medalla del Rei de Sud-àfrica 1901-1902

De Viquipèdia

La Medalla del Rei de Sud-àfrica (anglès: King's South Africa Medal; abreujat KSA) és una medalla de campanya britànica, creada al 1902 pel Rei Eduard VII, per ser atorgada a totes les tropes que van servir a la Segona Guerra Bóer el o després de l'1 de gener de 1902, i completés 18 mesos de servei abans de l'1 de juny de 1902.

No s'atorgava mai sola, sinó que es feia amb la Medalla de la Reina de Sud-àfrica.

La Medalla del Rei s'atorgava només a aquelles tropes que lluitaven al 1902 i que havien servit durant 18 mesos, els quals no calia que fossin seguits. Això comportava que el receptor havia d'haver servit com a mínim des de desembre del 1900 (és a dir, abans de la mort de la reina Victòria). És per això que va ser una medalla de concessió escassa, doncs la majoria dels participants només qualificaven per la Medalla de la Reina.

Té dues barres:

  • Sud-àfrica 1901 – als homes en servei durant 1901
  • Sud-àfrica 1902 – als que van servir durant 1902

[edita] Disseny

Una medalla circular de plata, de 36mm de diàmetre. A l'anvers apareix l'efígie del Rei Eduard VII, amb uniforme de Mariscal de Camp, mirant a l'esquerra, amb la llegenda al voltant EDWARDVS VII REX IMPERATOR (Eduard VII Rei Emperador). Al revers apareix la figura de Britània amb la Union Jack a la mà esquerra i una corona de llorer a la dreta. Al fons a la dreta apareixen tropes marxant cap a la costa, i a l'esquerra apareixen dos bucs de guerra. A la part superior apareix la llegenda SOUTH AFRICA (Sudàfrica).

Penja d'una cinta de 32mm d'ample, amb 3 franges d'igual amplada: (d'esquerra a dreta) verd clar, blanc i taronja.