[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mazinger Z - Viquipèdia

Mazinger Z

De Viquipèdia

Mazinger Z és un manga i anime del dibuixant japonès Go Nagai. Com en molts altres casos, va començar sent un manga per a posteriorment traslladar-se a la televisió. És un dels precursors del gènere Mecha de robots gegants i manipulats per éssers humans.

El manga es va publicar en la revista setmanal Shōnen Jump entre el #42 de 1972 i el #35 de 1973 , abans de publicar-se en toms separats. En Japó va ser un èxit. En Llatinoamèrica i Europa la sèrie aconsegueix gran popularitat , (a pesar que no es van emetre tots els episodis i els quals van ser emesos no duien l'ordre correlatiu) En America Mazinger Z arriba fins a l'any de 1979.

Existeixen registres d'altre robot de nom Mazinger Z, d'un còmic que en l'any de 1978 l'editorial Valenciana publicà amb el nom de Mazinger Z El Robot de les Estrelles basat en la pel·lícula de nom Mazinger-Z, The Iron Superman, produïda per Goler Films S.a., i dibuixada per José Sanchís Grau , creador del gat Pumby.

Taula de continguts

[edita] Sèrie televisiva

El guió de la sèrie va ser escrit per Susumu Takahisa i Keisuke Fujikawa, els directors van ser Jou Serikawa, Tomoharu Katsumata, Nobuo Onuki i Bonjin Nagaki. El disseny dels caràcters va estar a càrrec de Yoshiyuki Hane i la música de fons va ser composta per Shunsuke Kikuchi. Hi ha diverses continuacions animades, com Gran Mazinger i Mazinkaiser, aquesta última no basada en el manga, però va contar amb la col·laboració de Go Nagai. A més, el proganista Kōji Kabuto apareix en altres sèries del mateix autor com UFO Robe Grendizer.

[edita] Argument

Mazinger Z és un gegantesc súper robot, construït amb un metall fictici anomenat Aliatge Z, forjat a partir d’un nou element que només es troba en mines a la falda del Mont Fuji al Japó. El professor Juzo Kabuto construeix aquest mecha com a arma secreta contra les forces del mal, representades a la sèrie per les Bèsties Mecàniques del Doctor Infern. Aquest era un alemany, membre de un equip arqueològic japonès que va descobrir les ruïnes de una civilització anterior a la grega a l'Illa de Rodes; aquesta civilització tenia reminiscències dels antics micènics, i va rebre el nom de Imperi Micènic a la sèrie.

Un dels seus descobriments fou que els micènics tenien un exèrcit de titans de metall d’uns 20 metres d’alçada (rememorant la llegenda grega de Talos). Al trobar prototips baix terra d’eixos titans que podien ser controlats a voluntat i al adonar-se’n del seu immens potencial al camp de batalla, el Doctor Infern es torna boig i mata a la resta de l’equip excepte al professor Kabuto que aconsegueix escapar i tornar al Japó on intenta advertir al món del perill imminent.

Mentrestant, el Doctor Infern estableix el seu quartell general a una illa mòbil amb la que va navegant i planejant com utilitzar les Bèsties Mecàniques per a dominar el món. Per a evitar-ho, Kabuto construeix Mazinger Z i aconsegueix acabar-lo just abans de ser assassinat per una bomba col·locada per la mà dreta del Doctor Infern, el Baró Ashura. Mentre agonitza, informa de l’existència del robot i del seu ús al seu net Kouji Kabuto. Kouji es converteix en el pilot del robot, i des d’aleshores combateix a cada episodi tant als monstres mecànics com als sequaces enviats pel Doctor Infern.

[edita] Trivia

Hi ha una reproducció de Mazinger Z de 10 metres d'alçada a la urbanització Mas de Plata de Cabra del Camp (Tarragona)[1]

[edita] Referències

  1. http://piscusworld.blogspot.com/2006/04/mazinger-z-tarragona.html


Manga Aquest article sobre Còmics, anime i manga és un esborrany i possiblement li calga una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seua qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.