[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maurice Bourget - Viquipèdia

Maurice Bourget

De Viquipèdia

Icona de copyedit

Nota: L'article necessita algunes millores en el contingut o l'estil:

categoritzat, viquificar i millorar la traducció

Maurice Bourget és un home polític canadenc, nascut a Lauzon (Lévis), al Quebec, el 20 d'octubre de 1907. En la seva joventut, va fer breument carrera com a jugador semi-professionnel de beisbol i de pilota tova a Lévis, al Quebec. Va fer els seus estudis al Col·legi de Lauzon (avui anomenat École St-Joseph), a l'Acadèmia comercial de Quebec i a l'Escola politècnica de Montreal on va obtenir un diploma en geni civil. Va tornar llavors a Lévis per treballar-hi com a enginyer consultor.

La seva activitat política va començar el 1926, a l'edat de 19 anys, com a agent electoral del candidat liberal de la seva circumscripció. La seva carrera es va començar el 1940 de resultes de les eleccions generals que el van portar a la Cambra dels municipis com a diputat de la circumscripció de Lévis. Ell hi siéga durant 22 anys, havent estat escollit de nou a les eleccions generals de 1945, 1949, 1953, 1957 i 1958. Organitzador experimentat del partit per a l'Est del Quebec, va ser pegat en la seva pròpia circonscription amb les eleccions generals de 1962 de resultes de l'obertura realitzada pel partit del Crèdit social.

Va ser delegat a l'Assemblea general de les Nacions Unides a París, el 1951. Dos anys més tard, es va fer adjunt parlamentari del ministre dels Treballs públics, correus que va ocupar fins al final de la vint-i-dosena legislatura, el 1957. En tant que diputat de l'oposició, va ser escollit com a delegat del Canadà a la Conferència interparlementaire del Commonwealth, endreçada a Londres en 1961.

Un any després del seu fracàs de 1962, Maurice Bourget es va fer senador i va ser anomenat president del Senat el 27 d'abril de 1963. A aquest títol, va ser designat com a copresident de la delegació canadenca a la reunió del Grup interparlamentari Canadà-Estats Units, qui va tenir lloc a Washington en gener de 1964, i copresident de la Conferència interparlementaire d'Ottawa, el setembre de 1965. El senador Bourget va ocupar la butaca fins al 6 de gener de 1966 i va ser designat al Consell privat un mes més tard, el 22 de febrer de 1966.

Fins a la seva mort, sobrevinguda el 29 de març de 1979, el senador Bourget va participar en les deliberacions del Senat i dels seus comitès, pronunciant-se sobre assumptes tan diversos com el paper que podia jugar la Societat Ràdio-Canadà per promoure la identitat i la unitat canadenques i la importància de la investigació científic per al Quebec. És enterrat al cementiri Mont-Marie de Lévis.