[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marta Roure Besolí - Viquipèdia

Marta Roure Besolí

De Viquipèdia

Marta Roure
Informació bàsica
Lloc d'origen Andorra la Vella, Andorra
Gènere PopRock
Anys en actiu 2004- actualitat


La Marta Roure Besolí és una cantant andorrana que va portar per primera vegada la llengua catalana al Concurs de la Cançó d'Eurovisió celebrat l'any 2004 a Istambul, Turquia, amb la cançó Jugarem a estimar-nos, de Jofre Bardagí, i en representació d'Andorra.

Va sortir escollida, primer, a través del programa Eurocàsting d'Andorra Televisió, juntament amb el duet Bis a Bis, i es va endur el triomf definitiu al concurs 12 punts, produït per El Terrat i emès per Andorra Televisió i TV3

Després d'actuar en la semifinal d'Istambul del 2004, va obtenir 12 punts atorgats pel televot espanyol. D'aquesta manera va quedar en divuitena posició, tot perdent la possibilitat de passar a la final.

Va néixer a Andorra la Vella el 16 de gener de 1981, i sent passió per la música des de molt petita. És filla, néta i besnéta de músics: el seu besavi, Joan Roure i Riu, era trompetista, el seu avi Joan Roure i Jané, compositor de sardanes i música Catalana, té dues plaçes amb el seu nom, una a Andorra i l'altra a Solsona, la seva ciutat. El seu pare Jordi Roure i Torra, director de “big bands”, trompetista i professor del mateix instrument i la seva germana Anna Roure, professora de piano.

Porta 19 anys relacionada amb la Dansa sigui Gimnàstic Esportiva, Gimnàstica Rítmica, Esbart i Dansa.

Els estudis de música són 4rt de Solfeig i 3er de Piano al Conservatori de Música d'Andorra.

Primer curs de guitarra i cant a l’escola de Músics de Lleida.

Estudis de Teatre Musical a Barcelona, amb Marc Montserrat, el “Sueco”, Susanna Egea com a professors d’interpretació. Emma Reverter com a professora de Dansa Jazz, Rosa Mateu amb tècnica de veu parlada, Enric Torner com a professor de claqué, Josep Maria Borras professor de solfeig i Repertori, Fulgenci Mestres i Carme Sánchez professors de Cant.

Curs intensiu de comèdia de l’Art amb Ester Cort.

Actualment col·legi de Teatre de Barcelona.

L’any 2003 és clau per a la Marta (exactament el 20 de desembre) perquè és seleccionada, juntament amb un duet, per participar al programa "12 punts" d’Andorra Televisió en que es tria qui representarà Andorra Televisió al festival d’Eurovisió 2004, que es va celebrar a Istambul.

És mare d’un nen de 4 anys (nascut al 2002) que és diu Julen.

Abans treballava com a tècnica de salut a Andorra la Vella.

Actualment viu a Barcelona, i ha estat sota les ordres teatrals de Joan Ollé, interpretant l'obra de teatre "Coral Romput".


[edita] Enllaços externs


Any anterior:
no hi participà
Representà Andorra al Festival d'Eurovisió
2004 (semifinal)
Any posterior:
Marian van de Wal (semifinal)