[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Anna de Portugal (reina de Saxònia) - Viquipèdia

Maria Anna de Portugal (reina de Saxònia)

De Viquipèdia

La infanta Maria Anna de Portugal, reina de Saxònia.
La infanta Maria Anna de Portugal, reina de Saxònia.

Maria Anna de Portugal, reina de Saxònia (Lisboa 1843 - Dresden 1884). Infanta de Portugal amb el tractament d'altesa reial que es casà en el si de la Casa Reial de Saxònia i que per un petit sector dels monàrquics portuguesos, la seva descendència és la dipositària de la legitimitat monàrquica lusitana.

Nascuda a Lisboa el dia 21 de juliol de l'any 1843, sent filla de la reina Maria II de Portugal i del príncep Ferran de Saxònia-Coburg Gotha. Maria Anna era néta per via materna del rei Pere IV de Portugal i de l'arxiduquessa Maria Leopoldina d'Àustria i per línia paterna del príncep Ferran de Saxònia-Coburg Gotha i l'aristòcrata d'origen hongarès Antònia de Kohary.

El dia 11 de maig de 1859 es casà a l'edat de 15 anys amb el príncep i després rei Jordi I de Saxònia. Jordi I de Saxònia era fill del rei Joan I de Saxònia i de la princesa Amàlia de Baviera. La parella tingué vuit fills:

  • SAR la princesa Maria de Saxònia, nada a Dresden el 1860 i morta el 1861.
  • SAR la princesa Elisabet de Saxònia, nada a Dresden el 1862 i morta el 1863.
  • SAR la princesa Matilde de Saxònia, nada a Dresden el 1863 i morta a la capital saxona el 1933.
  • SAR el príncep Joan de Saxònia, nat el 1869 a Dresden i mort al Castell d'Althausen el 1938. Es casà en primeres núpcies amb la princesa Isabel de Württemberg i en segones núpcies amb la princesa Maria Immaculada de Borbó-Dues Sicílies.
  • SAR el príncep Albert de Saxònia, nat a Dresden el 1875 i mort a Wolkau el 1900

Maria Anna de Portugal morí el dia 5 de febrer de 1884, a l'edat de 41 anys, a la capital saxona, Dresden.