[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marco Polo - Viquipèdia

Marco Polo

De Viquipèdia

Marco Polo (c.1254-1324) va néixer a Venècia, i va ser el més famós dels viatgers de la Ruta de la Seda.

El pare de Marco Polo i el seu oncle ja havien realitzat viatges a Àsia abans del seu naixement. Marco Polo tenia 6 anys quan el seu pare i el seu oncle van tornar a marxar cap a l'est al seu primer viatge a la Xina. Quan van tornar a Venècia, Marco Polo ja tenia 15 anys i la seva mare s'havia mort.

Cap a finals del 1271, van rebre valuosos regals del nou Papa Gregori X com a encàrrec per portar-los al Gran Khan de la Xina. Així que, quan Marco Polo tenia 17 anys, va marxar de Venècia amb el seu pare i el seu oncle cap a l'est. Van travessar Armènia, Pèrsia i l'Afganistan fins arribar a la Xina, recorrent tota la Ruta de la Seda. La tornada la va realitzar pel mar de la Xina fins a Hormuz, on va seguir el seu viatge per terra fins a Venècia.

Quan va arribar va ser empresonat per les autoritats genoveses, i mentre va estar a la presó, va dictar a un escrivent professional les seves aventures. Moltes de les seves observacions són precises i comprovables i gràcies a ell, Occident va tenir coneixement d'aquelles terres llunyanes.

Mapa dels viatges de Marco Polo.
Mapa dels viatges de Marco Polo.

Així, la seva obra Els viatges de Marco Polo va ser, durant molt de temps l'únic referent i va incentivar els viatges i la connexió de pobles molt allunyats a través del comerç per la Ruta de la Seda. Cristòfor Colom va ser un apassionat lector d'aquest llibre.

Recents estudis científics afirmen que els viatges i les històries documentades en el llibre Els viatges de Marco Polo són falses. Aquests estudis sostenen que potser Marco Polo va arribar a la Xina -encara que molt improbablement- però que és totalment fals que va reunir-se amb els monarques d'aquells països. Una de les moltes proves és que descriu la indumentària de l'alta societat xinesa com una barreja entre les vestimentes genoveses i turques, on sí que s'hi va estar una llarga temporada, car els Polo tenien una factoria de teles en aquell país.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Marco Polo