[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manishtushu - Viquipèdia

Manishtushu

De Viquipèdia

L'imperi Acadià en temps de Manishtushu
L'imperi Acadià en temps de Manishtushu

Manishtushu fou el tercer rei de l'imperi d'Akkad. Va succeir al seu germà Rimush I

Al començament del seu regnat els regnes orientals d'Anshan i Sheriku, o Serihu, es van col·ligar i devien amenaçar o atacar Sumer o potser influïen en els regnes d'Awan i Warakshe que estaven més o menys sotmesos. Manishtushu va lliurar contra els dos regnes una guerra en la qual esmenta que va conquerir 32 ciutats. Els dos regnes elamites van passar a formar part dels seus dominis i els vassalls, Awan i Warakshe, van quedar molt mes subjectes.

S'esmenta que va fundar un temple dedicat a la deessa semita Ishtar a Nínive. També es diu que va conquerir (o reconquerir) les canteres de pedra negra a la banda esquerra del Mar inferior (el Golf Pèrsic). S'ha trobat una inscripció d'aquest rei a Assur.

Va morir cap el 2260 aC i el va succeir el seu fill Naramsin

Precedit per:
Rimush I
Rei d'Akkad

2275 aC2260 aC
Succeït per:
Naramsin



Aquest article sobre història és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.