[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manel Camp i Oliveras - Viquipèdia

Manel Camp i Oliveras

De Viquipèdia

Manel Camp i Oliveras, més conegut com a Manel Camp, (Manresa, 1947) és un dels músics més destacats de Catalunya. Pianista i compositor, la seva tasca està estretament lligada al moviment de la Nova Cançó catalana dels dels seus inicis, col·laborant en la instrumentació de concerts, l'arranjament de cançons i l'enregistrament de discs al costat d'intèrprets com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Raimon, Joan Isaac o Esquirols, entre molts d'altres.

La seva trajectòria professional es va iniciar amb el grup Fusioon i va continuar amb experiències col·lectives, com el grup Manel Camp Trio, el duet amb el pianista de jazz Josep Mas 'Kitflus', o amb el percussionista Santi Arisa, l'Acústic Jazz Quintet, o el quartet Jazz Songs.

Durant la seva carrera ha editat més de 30 discs i ha compost la banda sonora de diverses pel·lícules (una mostra de les quals està recollida al CD Banda Sonora editat per PICAP el 2002). També ha compost la partitura per a ballets, obres de cambra i espectacles musicals com El Retaule de la Llum, Més enllà del bosc, Canigó i Fades (aquests dos basats en l'obra de Verdaguer) o Solitud (a partir de l'obra de Víctor Català).

Entre els seus treballs cal destacar la publicació de diversos discs on interpreta amb el piano, i en clau de jazz, algunes de les melodies més emblemàtiques de la Nova Cançó: Cançons (PICAP, 1999) i País de cançons (Audiovisuals de Sarrià, 2003. Amb la Polifònica de Puig-reig).

Darrerament combina la seva tasca creativa i interpretativa amb la docència en l'àrea de Jazz i Música Moderna a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

[edita] Enllaç extern:

Web de Manel Camp