[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Música africana - Viquipèdia

Música africana

De Viquipèdia

La percussió té un rol important dins la música africana
La percussió té un rol important dins la música africana

La música africana compren una gran diversitat ètnies, cultures i llengües. En aquest sentit una descripció general presenta moltes dificultats donada la quantitat i diversitat d'exemples. Tanmateix, hi ha similituds regionals, així com algunes tendències que, en termes generals, són constants arreu del continent.

Taula de continguts

[edita] Complexitat rítmica

La música de la zona subsahariana té una característica especial, com el ritme creuat que la distingeix per la seva complexitat en relació amb altres regions, en especial de la zona llatinoamericana.

L'aspecte remarcable de la polirítmia africana fa discernible i coherent el resultat posterior dels patrons rítmics.

[edita] Escales i polifonia

Els sistemes d'escales varien entre les regions. Existeix l'escala diatònica, però també altres formes com l'escala pentatònica. Els intervals solen ser molt diferents als de la música europea.

El to polifònic existeix en la forma d'intervals paral·lels (generalment terceres, quartes i cinquenes) reinterpretant l'antifonia coral i la resposta del solo i, de manera ocasional, melodies simultànies i independents.

[edita] Relació amb altres continents

Cal destacar la relació existent amb altres continents. La música del nord d'Àfrica i algunes zones de la regió del Sàhara tenen més connexió amb la música de l'Europa Central que amb la de la regió subsahariana. D'altra banda, un altre fet destacable és que la música i la dansa dels negres que van ser portats com a esclaus a Amèrica, com la música del Carib i l'Amèrica llatina, de la que han sorgit estils com la rumba i la salsa, o la música afroamericana dels EUA, es fonamenta en diverses tradicions africanes.

[edita] Enllaços externs