[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Màrdil Voronwë - Viquipèdia

Màrdil Voronwë

De Viquipèdia

Màrdil va ser el primer senescal regent de Góndor, el poderós regne de la Terra Mitjana en la ficció literària de J.R.R. Tolkien. És conegut com a Màrdil Voronwë, i Màrdil el Fidel.

Nasquè el 1960 de la Tercera Edat. Des del temps del seu avi Pelèndur la posició de senescal era hereditària i per això heredà el càrrec del seu pare Voròndil, a la darreria del regnat del rei Eärnil II.

Serví també a les odres d'Eärnur, el fill d'Eärnil. Màrdil es trobà amb la difícil tasca d'apaivagar el seu desig d'anar a lluitar contra el Rei bruixot d'Àngmar, el capitost dels espectres de l'Anell, que l'havia acusat de fugir d'ell a la batalla de Fórnost.

El primer desafiament arribà l'any 2043, i Màrdil aconseguí aturar Eärnur. Però quan el 2050 el Rei bruixot envià un altre desafiament, Màrdil no va poder impedir que el rei cavalquès cap a Minas Mórgul, i no se'n sabé mai més res.

Com que Eärnur no s'havia casat mai i no tenia hereus, i va correspondre a Màrdil el govern de Góndor. El govern dels senescals fou acceptat per tal d'evitar una guerra civil, i Màrdil va pronunciar un jurament comprometent-se a governar tan sols "fins que el Rei torni".

Màrdil va governar Góndor de forma decidida, i li donaren el sobrenom de voronwë, que significa "el Ferm" en quenya.

Com que el Eärnur mai tornà de Minas Mórgul, el fill de Màrdil Èradan succeí el seu pare com a segon senescal regent de Góndor a la seva mort.

Precedit per:
Voròndil
Senescal de Góndor
2029 T.E.-2080 T.E.
Succeït per:
Èradan