[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lynx Edicions - Viquipèdia

Lynx Edicions

De Viquipèdia

Lynx Edicions, és una editorial fundada el 1989 a Barcelona. L’any 2002 es traslladà a Bellaterra. Fou creada inicialment per publicar bàsicament l’enciclopèdia Handbook of the Birds of the World (Manual dels Ocells del Món) que s'inicià el 1992 amb el primer volum. La obra constarà de 16 volums dels que ja s’han publicat els dotze primers. Per l’octubre de 2008 està anunciada l’aparició del volum 13.

El seu fons editorial compte també amb llibres de divulgació naturalista relacionats amb la flora, fauna, guies i itineraris ecoturístics. També ha creat una nova col•lecció infantil, Ales de Paper. Els títols d’aquesta sèrie consten de dues seccions: narració d’una història imaginària inspirada en el món natural i àmpliament il·lustrada i un apartat de coneixements que tracta sobre el personatge del conte, d’una manera didàctica i fàcil de comprendre.

L’editorial manté acords de col•laboració amb entitats com BirdLife International (l’organització mundial més importat per l’estudi i la conservació dels ocells), l’ Institut Smithsonià (Smithsonian Institution) de Washington, Conservation International i l’American Museum of Natural History de Nova York. Actualment està treballant en l’obra Threatened Amphibians of the World amb la IUCN, The World Conservation Union[1], i Conservation International[2]

Després del Handbook of the Birds of the World, està preparant la sèrie equivalent, el Handbook of the Mammals of the World, en col•laboració amb Conservation International el primer volum del qual està previst pel 2009.

L’any 2002 Lynx Edicions endegà un nou projecte: la IBC (Internet Bird Collection). Es tracta d’una gran base de dades d’accés gratuït, Internet Bird Collection [3], que pretén compilar vídeos, fotografies, gravacions i d’altra informació relativa a tots els ocells del món. Actualment hi ha disponibles 20.284 vídeos que representen a 4.560 espècies (un 47 % de les existents), i s'hi va incorporant nou material diàriament. Fins desembre de 2007 hi han col•laborat 143 persones de 38 països diferents.


[edita] Enllaços externs

[edita] Referències

  1. http://www.iucn.org/
  2. http://http://www.conservation.org
  3. http://www.hbw.com/ibc/