[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Luis Alejandre Sintes - Viquipèdia

Luis Alejandre Sintes

De Viquipèdia

Luis Alejandre Sintes (Maó, 1941) és un militar menorquí, general de l’exèrcit espanyol. Va ingressar a l’Acadèmia General Militar el 1959. També ha estudiat ciències polítiques i cursa actualment el doctorat en la matèria. Entre altres funcions militars, va intervenir en missions de pau amb l’ONU a Nicaragua, El Salvador i Guatemala, i va fer de mitjancer entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de l'ELN.

El 1997 fou nomenat director general del Gabinet Tècnic del ministre de Defensa. El 1998 ascendíx a general de Divisió i el 2000 fou nomenat general cap de la Regió Militar Pirenaica. En el 2003 és nomenat cap de l’Estat Major de l’Exèrcit de Terra, però deixà el càrrec el 2004 després del sinistre del Yakovlev 42.

Ha obtengut múltiples condecoracions entre les quals destaquen les grans creus de la Real y Militar Orden de San Hermenegildo, del Mérito Naval con distintivo Blanco i del Mérito Militar con distintivo Blanco, a més del premi de la Real Fundación de Toledo, per contribuir a la protecció i revitalització del patrimoni històric i cultural de la ciutat. El 2005 va rebre el Premi Ramon Llull.

[edita] Obres

  • La guerra de la Cochinchina (2006)

[edita] Enllaços externs