[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lothar de Maizière - Viquipèdia

Lothar de Maizière

De Viquipèdia

Lothar de Maizière
Lothar de Maizière

Mandat
12 d'abril de 1990 – 2 d'octubre de 1990
President Sabine Bergmann-Pohl
Precedit per Hans Modrow
Succeït per càrrec abolit

Naixement 2 de març de 1940
Germany 1933 Nordhausen (Alemanya)
Partit polític Unió Demòcrata Cristiana d'Alemanya

Lothar de Maizière[1] (Nordhausen, 1940) Polític conservador alemany, militant de la CDU i darrer cap de govern de la República Democràtica Alemanya (RDA).

De Maizière va nèixer el 2 de març de 1940 a Nordhausen, ciutat alemanya de l'estat federat de Turíngia. Estudià viola a l'Acadèmia de Música "Hanns Eisler" a Berlín Est de 1959 a 1965. Acostumava a tocar a l'Orquestra Simfònica de Berlín abans que s'inicià en els seus estudis de Dret a distància a través de la Universitat Humbolt de Berlín de 1969 a 1975.

El març de 1990, en tant que membre de la Unió Demòcrata Cristiana, fou escollit representant de la Cambra del Poble (Volkskammer) i, alhora, President del Consell de Ministres de la RDA. Aleshores es convertí en el successor de Hans Modrow com a Primer Ministre de la República Democràtica d'Alemanya, càrrec que ocupà des del 12 d'abril fins el 2 d'octubre de 1990. El 3 d'octubre de 1990, l'Alemanya Oriental es reunificà amb la República Federal d'Alemanya (Alemanya Occidental). Després de la reunificació alemanya, se'l nomenà Ministre per a Afers Especials en el govern de democristià d'Helmut Kohl, fins a la seva dimissió el 17 de desembre de 1990 arran dels rumors sobre la seva col·laboració amb l'Stasi.

De Maizière pertany a una família noble que, així com els hugonots, havia fugit de França per demanar asil a Prússia a finals del segle XVII. És fill de l'advocat Clement de Maizière i nebot d'Ulrich de Maizière, Inspector General de les Forces Armades Alemanyes. El seu cosí Thomas de Maizière, ostentà un càrrec ministerial a l'estat federat de Saxònia i, el novembre de 2005 es convertí en Cap de la Cancelleria Federal (Chef des Bundeskanzleramtes und Minister für besondere Aufgaben).

Precedit per:
Hans Modrow
Canceller d'Alemanya Oriental
Estandart de la República Democràtica Alemanya

1990
Succeït per:
Càrrec posteriorment abolit
La RDA fou unificada amb la RFA sota la cancelleria de Helmut Kohl


[edita] Articles relacionats

[edita] Referències

  1. En alfabet fonètic internacional: [də mɛˈzjɛʀ].