[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lluís Claret i Serra - Viquipèdia

Lluís Claret i Serra

De Viquipèdia

Lluís Claret i Serra (Andorra la Vella 1951) és un violoncel·lista andorrà, fill de l'empresari i polític Andreu Claret i Casadessús, i germà del violinista Gerard Claret i Serra i del periodista Andreu Claret i Serra. Pau Casals i Defilló, íntim amic del seu pare, fou el seu padrí.

Estudià violoncel amb Enric Casals i Defilló, Radu Aldulescu, Eva Janzer i György Sebök i fou un dels fundadors del Quartet Ciutat de Barcelona. Ha guanyat nombrosos premis: el premi Beethoven del Concurs Internacional Gaspar Cassadó (a Florència el 1973) i els primers premis dels concursos internacionals de Bolonya (1975), Pau Casals de Barcelona (1976) i Mstislav Rostropovič de La Rochelle (1977).

És membre fundador de l'Escola de Música de Barcelona, on hi desenvolupa una activitat pedagògica. El 1993 enregistrà per a Auvidis Valois la integral de les suites de Bach per a violoncel sol, que posteriorment interpretà al Teatre Nacional de Catalunya el 1997. El 1996 estrenà a Barcelona Elegía, de Joan Guinjoan i poc després rebé la Creu de Sant Jordi. També és membre del patronat de la Fundació Pau Casals.