[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lernu! - Viquipèdia

Lernu!

De Viquipèdia

lernu! és un portal gratuït (de lliure accés) i multilingüe per a l'aprenentatge i difusió de la llengua internacional esperanto. En el paginari pots informar-te sobre l'esperanto, començar a aprendre la llengua mitjançant diversos cursos, utilitzar la gramàtica general, fer exercicis, jugar a jocs lingüístics, llegir i escoltar contes, utilitzar diversos diccionaris, intercanviar missatges amb altres persones interessades en l'esperanto, participar en lliçons virtuals, escoltar música en esperanto i fins i tot veure curtmetratges també en esperanto.

La idea de lernu! com a portal va néixer lligada al primer seminari de Esperanto@Interreto (E@I) a Estocolm l'abril del 2000, i es va concretar l'octubre del 2001 durant el segon seminari d'E@I a Uppsala. El juliol del 2002 el projecte va rebre el suport de la fundació Esperantic Studies Foundation i el portal es va crear l'agost del mateix any. La seva aparició pública fou el 21 de desembre del 2002 i des de llavors és mantingut per E@I i molts col·laboradors.

Més d'un cop s'ha publicat lernu! en format CD. Del 2004 al 2006 van aparèixer diverses versions fora de la xarxa amb material afegit: música, programes i altres cursos d'esperanto no disponibles a lernu!. La versió més nova només està disponible a internet, en CD o DVD s'edita una mica més tard.

lernu! està disponible en unes vint llengües i els estudiants tenen l'opció de comunicar-se amb els seus tutors en el seu propi idioma.

A part de molts cursos de diveros nivells, lernu! també té altres eines i serveis: diccionaris, resum de la gramàtica, contes amb dibuixos, presentació de l'esperanto, missatgeria instantània, biblioteca amb llibres, música i pel·lícules. A més, també pots trobar jocs, fòrums sobre diversos temes i notícies del moviment esperantista.

A mitjans del 2006 el portal era visitat més de 75.000 vegades al mes, i el número va creixent de manera estable. Més de 1000 visitants es registren cada mes com a nous usuaris. La majoria d'usuaris provenen d'Europa, d'Àsia sudoriental i d'ambdues Amèriques. Més de la meitat de visitants són novells. Actualment lernu! és la col·lecció de cursos d'esperanto més gran i popular a internet.

[edita] Enllaços externs