[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Leonesisme - Viquipèdia

Leonesisme

De Viquipèdia

Bandera de Lleó
Bandera de Lleó

El leonesisme és un moviment cultural i sociopolític, regionalista o nacionalista, que persegueix el reconeixement de part dels territoris de l'antic Regne de Lleó, als quals denominen País Lleonès o Regió Lleonesa (les províncies de Lleó, Zamora i Salamanca), com a regió i nacionalitat històrica, i el seu establiment en comunitat autònoma pròpia, separada de Castella i Lleó.

[edita] Partits polítics

  • Unió del Poble Lleonès (UPL): partit que es presenta a les eleccions en Lleó, Zamora i Salamanca, si bé en aquestes dues últimes es presenta de la mà d'altres partits de similar ideologia.
  • Unió del Poble Salmantino (UPS): partit de la província de Salamanca, i que es presenta conjuntament amb la UPL en aquesta província.
  • Partit Autonomista Lleonès - Unitat Leonesista (PAL-UL): escissió de la UPL, formada quan dos regidors de la UPL (entre els quals es trobava un dels fundadors d'aquesta formació i portaveu municipal en l'ajuntament de Lleó, José María Rodríguez de Francisco) que van decidir posar una moció de censura al PSOE, i donar el seu vot a el PP en l'ajuntament de Lleó.