[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Leandre de Sevilla - Viquipèdia

Leandre de Sevilla

De Viquipèdia

Leandre de Sevilla fou bisbe de Sevilla, germà d'Isidor de Sevilla i sant.

El seu pare fou Severià, que fou probablement dux de la província Cartaginesa vers la meitat del segle VI. Leandre va néixer a Cartago Nova en el primer terç del segle VI, dins d'aquesta notable família romana d'origen grec.

Va tenir tres germans menors (Florenci, Isidor i Florentina) tots els quals, com ell mateix, van ser sants.

Es suposa a la seva família fugida de Cartagena amb motiu de l'ocupació bizantina (entre 552 i 555) establint-se a Sevilla on ingressà en un monestir.

Vers el 579 ja era bisbe de Sevilla. El seu germà diu que va convertir a Hermenegild al cristianisme el 579. Aquest any va viatjar a Constantinoble, segons alguns a sol·licitar auxili imperial per al príncep, segons d'altres fou a la tornada, vers el 581, que va fer la conversió)

El 584 que Leovigild va prendre la ciutat, essent després desterrat. Aixecat el desterrament el 586, va influir en Recared per a la seva conversió, morint a finals de segle (finals de febrer o mitjans de març del 598 o del 601) a Sevilla.

S'ha arribat a suposar que tenia una germana anomenada Teodosia o Teodora, que seria la primera dona de Leovigild, i per tant Hermenegild i Recared serien els seus nebots, a causa de la qual cosa va tenir tanta influència sobre ells, però res acredita aquesta circumstància.