[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Laura a la ciutat dels sants - Viquipèdia

Laura a la ciutat dels sants

De Viquipèdia

Laura a la ciutat dels sants és una novel·la de l'any 1931 escrita per Miquel Llor. La novel·la està arrelada al realisme i al modernisme però ja té trets de la novel·la dels anys 30 més influïda per Freud i altres autors moderns. La novel·la narra el viatge iniciàtic de Laura i el seu desenvolupament com a persona.

[edita] Argument

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Laura, una barcelonina, coneix en una festa a Tomàs Muntanyola, propietari rural de Comarquinal (ciutat inspirada en Vic), i al cap de tres mesos es casen i s'instal·len a la casa pairal de Tomàs, on Laura comença a experimentar una forta opressió, a causa de la boira de la zona i del menyspreu de Teresa (germana de Tomàs). Laura sembla condemnada a aquest ambient que l'oprimeix fins que coneix Pere Gifreda, un advocat de 27 anys, de qui Teresa havia estat sempre secretament enamorada. Laura s'enamora de Pere i quan Teresa descobreix l'afer entre Laura i Pere -adulteri que no arriba a ésser consumat tot i que és desitjat-, ho esbomba pel poble de manera que Laura és enviada a descansar a les Aulines. La mort de la seva filla a causa d'una meningitis provoca la seva fugida. Quan intenta trobar ajuda a casa d'un oncle aquest prova de violar-la. Llavors Laura intenta tornar amb el seu marit però no li ho permeten. Pere intenta acollir-la però ella acaba refugiant-se en un convent perquè al final veu en Pere el mateix que ha vist en l'oncle i en el seu marit, un desig salvatge de posseir-la.

[edita] Personatges

Laura és un personatge fet a si mateix, autodidacta, que no aconsegueix superposar-se als esdeveniments que l'envolten fins al final, quan marxa. És una dona ingènua, delicada. És un personatge insatisfet que no troba el seu lloc al poble del seu marit tot i que intenta adaptar-se. La impossibilitat d'adaptar-se a un ambient tan resclosit degut al seu caràcter és el que li produeix angoixa i una insatisfacció tan gran.

En Tomàs és un pagès ric, inculte i groller. Representa la bèstia humana, que sucumbeix als instints i que només és capaç de divertir-se fent mal.

Teresa és un personatge molt fosc i amb un gran conflicte intern. És la germana soltera de Tomàs i quan ell es casa se sent desplaçada. Per fora es comporta segons els cànons establerts però per dins és tot un món de repressió, insatisfacció i feblesa.