[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Laia Cañigueral i Oliver - Viquipèdia

Laia Cañigueral i Oliver

De Viquipèdia

Fotografia de la Laia Cañigueral
Fotografia de la Laia Cañigueral

Laia Cañigueral i Oliver (Cassà de la Selva, 1981) és llicenciada en sociologia i ha estat diputada al Congrés dels Diputats.

Taula de continguts

[edita] Formació i trajectòria professional

Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha complementat la seva formació amb un postgrau en Participació Ciutadana i Desenvolupament Sostenible. Actualment està realitzant un postgrau en Govern Local organitzat per l'Institut de Ciències Polítiques i Socials i la Universitat de Barcelona. Els darrers dos anys ha treballat a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament com a responsable del gabinet del director.

[edita] Trajectòria cívica

Ha participat en representació de les JERC a la Plataforma Aturem la Guerra i a la Plataforma Joves en Defensa de l'Ebre. A més, ha estat membre del Comitè Català al Festival Mundial de la Joventut i dels Estudiants de Caracas 2005 i d'Algèria 2001, així com delegada al Fòrum Social Europeu de Londres i al Fòrum Social de la Mediterrània celebrat a Barcelona. En l'àmbit local, ha estat membre del Grup de Recerca i Actuació sobre Minories Culturals i Treballadors Estrangers (GRAMC) de Cassà de la Selva i membre de la Colla Excursionista Cassanenca. Ha estat membre de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans i delegada sindical per la Instersindical-CSC.

[edita] Trajectòria política

És militant de les JERC-Cassà de la Selva des del 1999 i d'Esquerra des del 2000. Ha estat membre de la Direcció Nacional de les JERC com a secretària nacional d'Universitats i de Moviments Socials, i ha estat com a responsable de la Secretaria de Relacions Internacionals. Al setembre de 2007, és elegida Secretària de política institucional de les JERC Comarques Gironines. Ha estat vocal de la Mesa del Consell Nacional d'Esquerra i, des del juny de l'any 2007, vocal de la dona a la Sectorial de Cooperació, Pau i Solidaritat. Ha representat les JERC a la llista d'Esquerra de Cassà de la Selva a les eleccions municipals de maig de 2003 i a la llista d'Esquerra per Girona a les eleccions al Congrés dels Diputats de març de 2004. A l'any 2008, és elegida presidenta comarcal d'Esquerra Gironès i ha estat número 3 de la llista d'Esquerra per Girona a les eleccions al Congrés de Diputats del març d'aquest any.

[edita] Trajectòria institucional

En l'any 2006, va esdevenir diputada al Congrés dels Diputats a Madrid en substitució de Francesc Canet i Coma que va deixar l'escó per dedicar-se a les eleccions municipals de Figueres. Així, Cañigueral recupera la representació jove al congrés dels diputats. Cañigueral és portaveu en materia de Joventut i de la comissió de Cooperació Internacional del Congrés. També, és portaveu de la comissió d'Educació i Cultura.