[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ladytron - Viquipèdia

Ladytron

De Viquipèdia

Ladytron en una actuació a Londres, el 2003
Ladytron en una actuació a Londres, el 2003

Ladytron és un grup britànic contemporani d'electropop. Es van formar a Liverpool l'any 1998, i el seu nom prové d'una cançó de Roxy Music de l'any 1972.

Taula de continguts

[edita] Estil

Diversos periodistes i crítics musicals els han classificat com a electroclash, ja que com és típic en aquest gènere, els concerts inclouen guitarristes i bateria que toquen en directe juntament amb la part electrònica de la seva música. Però tot i la seva classificació, són coneguts per no fer servir samples ni en els seus àlbums ni en els concerts, sinó tocar-ho sempre tot en directe fent servir sintetitzadors. Malgrat tot, en l'últim àlbum The witching hour el seu estil es decanta més cap al shoegaze.

[edita] Instruments

Als seus concerts, el grup fa servir sintetitzadors Korg: fan servir un Korg MS-10 (Reuben), un MS-20 (Mira) i quatre MS-2000B, un per cada membre del grup. Cadascun dels MS-2000B tenen un nom que porta escrit amb lletres grosses de color blanc. El de la Mira es diu “Babylon”, el d'en Danny es diu “Ulysses”, el d'en Reuben “Gloria” i el de la Helen, “Cleopatra”. Les seves lletres, la majoria de les quals són en anglès, són força obscures en el sentit que a vegades són difícils de contextualitzar, i sovint són dominades per una temàtica plena d'imatges banals i moments de la vida quotidiana, a més d'algunes cançons en llengua búlgara escrites per la membra del grup Mira Aroyo, nascuda a Bulgària. Els àlbums de Ladytron, fins ara, han intentat d'equilibrar una estructura pop actual amb un so retro, amb alguns afegits de caire més experimental.

[edita] Estètica

Originalment, Ladytron sempre actuaven en simples uniformes d'un sol color – normalment negre o verd fosc – amb un vessant militar per la seva simplicitat i assexualitat. Des del llançament del seu disc The witching hour, però, el grup ha abandonat la seva imatge “militar chic” per passar-se a una estilística més diversa. Les noies, la Helen i la Mira, vesteixen en un estil gòtic futurista mentre que en Reuben i en Danny senzillament duen samarretes i texans. El seu nou estil està inspirat per la pel·lícula cyberpunk Blade Runner

[edita] Components

  • Daniel Hunt
  • Reuben Wu
  • Helen Marnie
  • Mira Aroyo

[edita] Discografia

[edita] Àlbums

  • 604 (2001)
  • Light & magic (2002)
  • Softcore jukebox (2003)
  • The witching hour (2005)

[edita] Senzills

[edita] Enllaços externs