[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Laboratoris Almirall - Viquipèdia

Laboratoris Almirall

De Viquipèdia

Laboratorios Almirall, S.A. (nom oficial) és una multinacional farmacèutica catalana, fundada l'any 1943 amb seu central a Barcelona, per part d'Antonio Gallardo Carrera i D. Víctor Almirall Riu, de qui va prendre nom el laboratori donada una disposició legal de la època que obligava a que el laboratori portés el nom del seu director tècnic farmacèutic.[1]

L'any 1997 va esdevenir la empresa farmacèutica espanyola nº1 en facturació en produir-se la fusió amb Prodesfarma,s.a. Presenta filials als principals països europeus, així coma Mèxic. Els seus productes dón presents a més de 80 països. L'any 2007 va sortir a Borsa (aprox. un 30% del capital) i les seves accions cotitzen al mercat continu a Espanya, continuant la resta en propietat de la família fundadora (Gallardo).

Dedica bona part de la seva facturació a la I+D, tot i que en general, com totes les farmacèutiques catalanes i estatals, tenen el gruix de la facturació en llicències d'altres laboratoris estrangers (nord-americans i de la resta d'Europa en la seva majoria). Amb seu central a l'avinguda del General Mitre, té plantes de producció de productes acabats a Sant Andreu de la Barca i a Sant Just Desvern, de producció de principis actius i matèries primeres a Sant Celoni i de I+D a Sant Feliu de Llobregat.

La seva facturació va ser de 758 milions d'euros l'any 2006.

[edita] Principals productes propis


[edita] Enllaços externs

[edita] Referències

  1. Sobre l'origen del nom del laboratori i altres informacions