[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Star Trek: La nova generació - Viquipèdia

Star Trek: La nova generació

De Viquipèdia

Star Trek: La nova generació (Star Trek: The Next Generation) és una sèrie televisiva basada en l'univers de Star Trek de Gene Roddenberry. Fou emesa per primera vegada a Estats Units des del 28 de setembre de 1987 fins al 23 de maig de 1994. Consta de 7 temporades i 178 capítols. Sis d'aquestes temporades han estat doblades al català i emeses per Televisió de Catalunya.

Dins l'univers d'Star Trek la sèrie es situa uns 100 anys després de la sèrie original (Star Trek: The Original Series) i ens presenta els viatges d'exploració de la nau Enterprise D, sota el comandament del capità Jean-Luc Picard (interpretat per Patrick Stewart).

Durant les set temporades que dura Star Trek: La nova generació, la tripulació viatja per l'espai i s'enfronta amb tota mena de situacions, amb la incorporació de noves races, entre elles:

  • Els bajorans, humanoides naturals del planeta Bajor. Molt espirituals, que adoren als Profetes. Enemics dels Cardassians, qui va ocupar el planeta i va tractar-los com esclaus a principis del segle XXIV.
  • Els betazoides
  • Els borgs, grans enemics de la resta de l'univers, desenvolupats originalment al quadrant delta i que aconsegueix arribar al quadrant alfa, assimila les poblacions derrotades incorporant-los al coŀlectiu, dominat per una reina, rebent millores mecàniques i nanotecnologia, incorporant els seus coneixements.
  • Els cardassians
  • Els ferengi, una raça originaria de Ferenginar (al quadrant alfa) amb una cultura basada exclusivament en el comerç, guiat per les 285 Regles de Compra, redactades per Gint, el primer Gran Nagus, que va liderar l'aliança Ferengi.
  • Els iridians
  • Els nausicans
  • Els trill

[edita] Esdeveniments majors

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

El segle XXIV és un període de grans conflictes entre les diferents races i organitzacions del a galàxia.

La Federació Unida de Planetes contacta amb noves races, com els borg, els domini i els cardassians, que ataquen la federació en diverses ocasions. L'Imperi Klingon, que anys després dels acords de pau amb la Federació està a punt d'entrar-hi novament en guerra, finalment entra en la federació. L'Imperi Romulà, amb qui la Federació va firmar la pau, que inclou l'establiment d'una zona neutral, la prohibició a la federació de l'ús de la tecnologia de camuflatge, i l'aïllament romulà, del que surt més fort que abans, conspira amb una facció klingon per desestabilitzar l'aliança amb la federació, i la situació desemboca en una guerra civil el 2367, de la que surt victoriosa Gowron i els partidaris de mantenir-se en la federació.

Els borg intenten assimilar la terra dues vegades, la primera el 2366 i de nou el 2373, quan comença la guerra amb el Domini, que dura fins el 2375, quan s'alien les forces dels quadrants alfa i beta per derrotar-los.

[edita] Personatges principals

Personatge Actor/actriu Planeta Rang
Jean-Luc Picard Patrick Stewart Terra Capità
William Thomas "Will" Riker Jonathan Frakes Terra Comandant, més endavant Capità
Data (androide) Brent Spiner Tinent comandant
Geordi "Georgi" La Forge Levar Burton Terra Tinent "junior" (1), Tinent (2), Tinent comandant (3-7)
Worf Michael Dorn Klingon Tinent junior (1-2), Tinent (3-7), Tinent comandant (VII: Generations)
Doctora Beverly Crusher (1) (3-7) Gates McFadden Terra Comandant
Doctora Katherine Pulaski (2) Diana Muldaur Terra Comandant
Deanna Troi Marina Sirtis ½ Betazoide ½ Terra Tinent comandant (1-6), Comandant( 7)
Natasha "Tasha" Yar (1) Denise Crosby Terra Tinent
Wesley Crusher Wil Wheaton Terra Alferes
Guinan (2-7) Whoopi Goldberg El-Auria No en té