[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Torre de les Maçanes - Viquipèdia

La Torre de les Maçanes

De Viquipèdia

la Torre de les Maçanes
Torremanzanas
Escut de La Torre de les Maçanes
(En detall)
Localització

Localització de La Torre de les Maçanes respecte del País Valencià Localització de La Torre de les Maçanes respecte de l'Alacantí


Municipi de l'Alacantí
Estat
• CCAA
• Província
• Comarca
• Partit judicial
Espanya
Comunitat Valenciana
Província d'Alacant
Alacantí
Sant Vicent del Raspeig
Gentilici Torrudà, torrudana
Predom. ling. Valencià
pressupost 1481367,68
Superfície km²
Altitud 788 m
Població (2007)
  • Densitat
745 hab.hab/km²
Coordenades 38° 36′ 24″ N 0° 05′ 09″ OCoordenades: 38° 36′ 24″ N 0° 05′ 09″ O
Sistema polític
Nuclis

1

La Torre de les Maçanes es una població valenciana situada a la comarca de L'Alacantí. És d'origen musulmà, denominada Iri Lauria en l'any 1297. Posteriorment serà incorporada de bell nou a la Corona. Durant la Guerra de Successió fou destruïda per les tropes de l'arxiduc Carles, i fou edificada novament en l'any 1708 per ordre de Felip V. Obtingué el títol de vila l'any 1805. Durant el segle XX ha mantingut una pauta demogràfica de caire recessiu, degut a l'emigració de la població cap a nuclis industrials com ara Alcoi. El 1970 comptava amb 890 habitants, menys de la meitat dels que hi havia en els inicis del segle, xifra que havia descendit fins els 756 el 1994 i a 720 en 2000. Hi és famosa la Festa del Pa Beneït.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
La Torre de les Maçanes


Aquest article sobre el País Valencià és un esborrany i possiblement li cal una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint l'article i millorant-hi la qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.