[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Dehesa (Soneixa) - Viquipèdia

La Dehesa (Soneixa)

De Viquipèdia

La Dehesa
Nivell de protecció P.N. Municipal

Microrreserva de Flora

País País Valencià País Valencià
Localització Soneixa (Alt Palància)
Coordenades
Superfície 681'398 hà
Data de declaració 2002
Administració Ajuntament de Soneixa
Espècies vegetals més representatives Espècies botàniques rares, endèmiques o en perill d'extinció
Espècies animals més representatives Porc senglar

El Paratge de La Dehesa és un Paratge Natural Municipal i Microreserva de flora del municipi de Soneixa (Alt Palància). Declarat per Acord de la Generalitat Valenciana el 5 de novembre de 2002.

Taula de continguts

[edita] Orografia i geologia

El parc es troba situat en un altiplà a uns 440 metres d'altitud. En ella es troben situades dues llacunes, una de les quals ha estat dessecada, situades sobre arenisques del període triàsic i sota elles mànigues argilenques que a l'impermeabilitzar el sòl han possibilitat l'acumulació d'aigua. Es situen a les properies del riu Palància.

[edita] Flora

A causa de la presència de nombroses espècies botàniques rares, endèmiques o en perill d'extinció, part del paratge es va declarar microreserva de flora, que inclou les espècies Crassula campestris, Chaetonychia cymosa, Lavandula pedunculata, Quercus suber i Teucrium angustissimum.

A la contornada de La Balsa i, depenent del caràcter silici o calcari del substrat, trobem distintes formacions: suredes, pinedes (de Pi blanc, roig i pinyoner), alborços, estepars-bruguerars, juntament amb matoll i plantes aromàtiques típiques del bosc mediterrani.

[edita] Fauna

Pel que fa a la fauna, és nombrosa la presència d'espècies incloses en el Catàleg d'espècies protegides i d'interés especial, com el fardatxo, l'eriçó, el tòtil, el gripau cavador, l'àguila de panxa blanca, etc. Encara que la presència més notable és la del porc senglar, ja que estableix els seus “rebolcadors” a la vora de la llacuna.

[edita] Enllaços interns

[edita] Enllaços externs