[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

L'escut arvern - Viquipèdia

L'escut arvern

De Viquipèdia

L'escut arvern (francès: Le Bouclier Arverne) és el onzè àlbum de la sèrie Astèrix el gal de René Goscinny (guió) i Albert Uderzo (dibuix), publicat en francès al 1968. El tiratge original va ser 1.000.000 d'exemplars.

El llibre està inspirat en la Batalla d'Alesia, a on el Capdill gal Vercigentòrix es rendí a Juli Cèsar. Amb tot, al llibre només apareix l'escena de final de la batalla (la rendició), i la major part de la història és sobre què va passar després de la batalla.

[edita] Sinopsi

Després de la rendició de Vercigentòrix, el seu escut és robat per un soldat romà. Anys després, Juli Cèsar el vol trobar per tal de manifestar d'un cop per sempre la seva victòria sobre la Gàl·lia.

El cap Acopdegarròtix és malalt i ha d'anar a fer cures al costat de Gergòvia, sent acompanyat d'Astèrix i Obèlix. Mentre que el cap fa la cura, Astèrix se n'assabenta de la recerca de Cèsar, i Astèrix decideix trobar l'escut del cap avern...

[edita] Comentaris

  • Un gag recurrent al llibre és que molts gals afirmen "No sé on està Alèsia! Ningú sap on està Alèsia!". El motiu sembla ser el seu orgull gal, que els evita mencionar la derrota gala. No va ser fins al segle XX en que es va descobrir on estava Alèsia.
  • En aquest àlbum es veu l'origen de l'escut d' Acopdegarròtix (blau amb una estrella blanca)
  • Aquest és un dels pocs àlbums en que Assegurançatòrix no acaba lligat i emmordaçat a l'arbre durant el festí final.
  • És el primer àlbum a on es crida pel nom a l'esposa d'Acopdegarròtix, Bonakara


Astèrix legionari núm. 11 - L'escut arvern Astèrix als Jocs Olímpics