[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

L'auca del senyor Esteve - Viquipèdia

L'auca del senyor Esteve

De Viquipèdia

L'auca del senyor Esteve és una novel·la de Santiago Rusiñol publicada el 1907, de la que es fa una versió escènica. El 1917, la mateixa obra s' estrena com a comèdia.

És una obra modernista, en el que s'hi poden veure reflectits tots els valors de la societat d'aquella època. En ella s'explica la vida del senyor Esteve, un home gris i pragmàtic, que heredà una botiga del seu avi: «La Puntual». L'Esteve es topa aviat amb el seu fill, que no vol heretar el negoci, i prefereix l'ofici d'escultor. En aquesta auca surten molts trets biogràfics de Rusiñol, propis de la burgesia d'aquell temps, com per exemple quan l'Esteve es declara a la seva promesa Tomaseta, o la narració de la processó de Corpus. L'obra de teatre, que agafa més matissos i té més rigor, supera la qualitat de la novel·la original. El senyor Esteve ha esdevingut amb el temps un dels tipus clàssics de la novel·la popular barcelonina.

[edita] Enllaços externs


Aquest article és un esborrany sobre literatura i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.