[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Korbous - Viquipèdia

Korbous

De Viquipèdia

Korbous és un municipi de Tunísia, a la governació de Nabeul, delegació de Soliman a uns 14 km al nor de Soliman i uns 50 per carretera fins a Nabeul. La municipalitat fou creada el 20 de maig de 1982 amb una superfície de 5000 hectàrees i una població de 3.981 habitants

La seva característica principal és la existència d'unes termes d'aigua calenta (amb clorur sòdic) i freda (amb sulfur càlcic) que curen el reuma, la artritis i algunes afeccions nervioses; aquestes aigües són les més ben considerades de Tunísia. Hi ha amb set fonts principals, Aïn Arraka (la suadora), Aïn El Fakroun, Aïn El Kébira, Aïn Kallasira, Aïn Khfa (font de la salut), Aïn Oktor i Aïn Sbya (font de la verge).

La ciutat s'estén en la seva totalitat al llarg de la costa durant uns 8 km fins a Sidi Rais. Hi ha algunes restes romanes i s'ha trobat una inscripció important (avui al Museu del Bardo); la ciutat fou l'antiga Aquae Calideae Carpitanae dels romans, on els rics i feien cures d'aigua calenta. Sota els àrabs va quedar despoblada però la població local la va continuar fen servir com a estació termal. Al segle XIX fou rehabilitada pel bei Ahmed que s'hi va construir un pavelló.

A la rodalia es troba Aïn Oktor (a 3 km), vila bessona de Korbous, que és una estació hidromineral amb una estació d'embotellament d'aigua (10000 botelles diàries); a l'est hi ha Sidi Amara, amb el marabut d'un santó vingut de Tripolitana al segle XIX; a la vora la muntanya coneguda com Bec de l'àliga de 400 metres, però que demana 2 hores per pujar-la, des on es domina un panorama esplèndid sobre el golf de Tunis i el Cap Bon. Mes enllà de Korbous hi ha a uns 2 km Aïn El Atrous (La font del boc) on hi ha una font d'aigua purgant que surt a 50 graus. Tot segut s'arriba al cap o Ras el Fortess.

Tunísia Ciutats de Tunísia Bandera de la Tunísia
Ciutats de més de 20.000 habitants: Akouda, Ajim, Ariana, Bardo (Le Bardo), Béja, Ben Arous, Ben Gardane, Bizerta, Boumhel El Bassatine, Bousalem, Chebba, Chihia, Dar Châabane, Den Den, Djedaïda, El Djem, Douar Hicher, Douz, El Ain, El Fahs, El Hamma, El Kef, El Ksar, El Mourouj, Ettadhamen, Ettadhamen-Mnihla, Ezzahra, Fériana, Gabès, Gafsa, Ghanouch, Ghardimaou, La Goulette, Gremda, Grombalia, Houmt Souk o Houmet Essouq, Hammamet, Hammam Chott, Hammam-Lif, Hammam Sousse, Jemmal o Jammel, Jendouba, Kairouan, Kalâa Kebira, Kalâa Sghira, Kasserine, Kébili, Kélibia, Korba, Ksar Hellal, Ksour Essaf, La Marsa, La Soukra, Le Kram, Mahdia, Manouba, Mateur, Matmata, Medenine, Medjez El Bab, Mégrine, Menzel Bourguiba, Menzel Djemil, Menzel Temime, Mohamedia-Fouchana, Midoun, Moknine, Monastir, Mornag, Msaken, Nabeul, Nefta, Oued Ellil, Ouerdanine, Oum El Araies, Radès, Raoued, Ras Djebel, Sakiet Eddaīer, Sakiet Ezzit, Sbeitla, Sfax, Sidi Bou Zid, Siliana, Soliman o Sliman,Souassi, Sussa o Sousse, Tajerouine, Takelsa, Tataouine, Teboulba, Tébourba, Thyna o Tina, Tozeur, Tunis (ciutat, capital del país), Zaghouan, i Zarzis; Altres ciutats capital de delegació: Delegacions de Tunísia; Ciutats de menys de 20.000 habitants amb categoria de municipalitats: El Aïn, Aín Jloula, Alaâ, Amiet El Fhoul, Amiret El Hojjaj, Amiet Touazra, Aousja, Azmour, Beni M'Tir, Bennane, Bir Salah, Bouhjar, El Bradaa, Cebbala Ouled Asker, Chenini Nahal, Cherahil, Dar Allouch, Gherada, El Golâa, El Hamma du Jerid, Hammam El Guezaz, Hiboun, Jebel Oust, Jemna, Kalaat Khesba (Kalaa Khasba), Kerker, Kerkouane, Khalidia, Khniss, Ksibet Thrayet, Lamta, El Mâagoula, El Maâmoura, El Masdour, M'Cherga, Meknassy,Menzel Abderrahmane, Menzel Ennour, Menzel Farsi, Menzel Hayet, Menzel Horr, Menzel Kamel, Menzel Mehiri, Menzel Salem, Metline, Mezzouna, Moôtmar, Oudhref, Refiche, Sayada, Sidi Ameur, Sidi Bennour, Sidi Bou Rouis, Somaâ, Sounine, Tazarka, Thélepte, Touiref, Touza, Zaouiet Djedidi, Zaouiet Sousse, Zahret Mediou, Zarat, Zouiet Kontoch; Altres ciutats i nuclis: Bordj El Khadra, El Borma, Chebika, Gammarth, Jorf (Djorf), Port El Kantaoui, Salakta, Sidi Bou Said, Sidi Nsir, Skanes, Takrouna, Yasmine Hammamet.