[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Knut - Viquipèdia

Knut

De Viquipèdia

Knut al mes de març de 2007.
Knut al mes de març de 2007.

Knut és un ós polar que viu al zoològic de Berlín. És el primer que neix en captiveri en un zoològic alemany des de la dècada dels 80.

Els seus pares són el Lars i la Tosca. L'ós va néixer el 5 de desembre de 2006 en un part molt difícil: el seu germà bessó va morir en el part, i unes hores mes tard la mare no suportava estar amb ell, aparentment per la mort del seu altre cadell.

En Knut va saltar a la fama quan Frank Albrecht, un afamat activista dels drets dels animals a Alemanya, va declarar a un diari alemany que l'os polar tenia que ser sacrificat. La seva justificació per això era que l'os, al ser rebutjat per els seus pares i ser criat per humans, patiria problemes de comportament per la resta de la su vida. "La criança per part d'un ser humà no només va en contra de la naturalesa, sinó que contravé la llei alemanya de protecció animal", deia. Segons Albrecht, es tenia que matar l'os amb una injecció, per aprofitar-li el dolor.

Peró Dorflein, un empleat del zoològic de Berlín, va decidir fer-se'n càrrec de'n Knut, o sigui que un dia es va acomiadar de la seva esposa, se'n va anar de casa i es va mudar a viure amb en Knut, en una habitació del zoològic. Ell li va comprar un cistell per a que li servís de llit, i un os gegant de peluix per a que no es sentís estrany. I amb un biberó, Dorflein es va proposar a convertir-se en un "pare" per a el os.

Des de llavors, milions de persones van començar a seguir per Internet els avatars d'en Knut. Al mateix temps, els responsables del zoològic pensaven que anaven a fer amb en Knut si els esguards de la seva “mare” li permetrien viure. L'os va sortir en les portades de casi tots els diaris alemanys i es va convertir en un assumpte nacional.

El zoològic de Berlín va decidir costejar la seva alimentació i esguards, i va ser presentat el 23 de març de 2007 entre el públic en el zoològic: van assistir mes de 500 periodistes, el ministre alemany de Medi Ambient i milers de persones. Knut només segueix a Dorflein, qui ja es la seva "mare".

La cadena alemanya ARD ha anunciat que durant 10 dies transmetrà en directe la vida d'en Knut.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Knut