[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Justí (general) - Viquipèdia

Justí (general)

De Viquipèdia

Justí (Justinus) fou fill del general Germà i el germà de Justinià (general). Vegeu la genealogia a Justinià I.

El 551 se li va donar el comandament de part de l'exèrcit contra els eslaus i va compartir la derrota a la batalla d' Adrianòpolis. Contra els perses a la Còlquida fou més afortunat i els va derrotar a Fasis el 555, i li fou donat el comandament en cap en substitució de Martí (Martinus).

Una mica més tard va descobrir els plans del khan dels àvars que havien enviat una ambaixada a Constantinoble sota el pretext de signar un tractat d'aliança però en realitat volien comprar armes per enviar-les a Avària; Justí que dominava la frontera del Danubi, va confiscar les armes.

Quan va pujar al tron el seu cosí Justí II s'havia previst que Justí seria Cèsar i el seu cosí Justi (II) seria august; immediatament de pujar Justí II al tron (565) va cridar al seu cosí i després de romandre un temps a Constantinoble fou enviat com a governador amb els títols de dux i augustalis a Alexandria, on de fet fou tractat com un presoner i un temps després de l'arribada assassinat mentre dormia (vers entre 568 i 572)